Michael Jackson mégsem perel az aukció miatt

Vágólapra másolva!
Hiába volt a nagy felháborodás és pereskedési szándék, Michael Jackson mégsem tiltatja be a családi ereklyéit felsorakoztató Las Vegas-i aukciót. Pénteken jelentette be az elsőfokú bíróságon Michael Jackson ügyvédje, hogy peren kívül megállapodtak az aukciós áruk jelenlegi tulajdonosával, a Universal Express-szel, de az ügynek kicsit zsarolásíze is van...
Vágólapra másolva!

Pénteken érdekes fordulatot vett Michael Jackson és a Jackson család tárgyait kiállító cég közötti vita. Mindenki arra számított, hogy Jacko perre viszi az ügyet és betiltatja az aukciót, ahogy erről korábban az [origo] is beszámolt, de már az első tárgyaláson bejelentették, hogy a felek peren kívül egyezségre jutottak. Jackson ügyvédje, Gregory Cross képviselte az ügyfelét, akinek jelenlétére elég sokan számítottak a tárgyaláson, de Jacko távol maradt az újabb vitától. Itt ismertette jogi képviselője, hogy április 27-én sikerült megegyezésre jutniuk a Universal Express céggel, amely az aukcióra kikerülő családi dolgaik tulajdonosa immár egy ideje. A megállapodás részleteiről túl sokat nem árultak el, de a Universal Express jogásza jelezte, hogy egy-két személyes tárgyat kivettek az árverezésre kerülő áruk közül. Mindeközben a New York-i illetőségű Guernsey aukciós ház sajtószóvivője megerősítette, hogy a május 30-31-re tervezett Las Vegas Hard Rock Hotelében megrendezésre kerülő aukció az előzetes tervek szerint lesz megtartva.

Az egyébként csomagszállítással és logisztikával foglalkozó Universal Express közel 20 ezer, eredetileg a Jackson család tulajdonába tartozó személyes tárgyat még attól a Henry Vacarótól szerzett meg, aki korábban Jacksonék egykori munkatársa volt, és egy csődeljárás során kebelezte be a neves család ereklyéit. A Universal Express becslései szerint közel 50 millió dollárra rúghat a Jackson-csecsebecsék értéke, melyek közül ezer darabot adtak volna oda a kiállításra.

A nevesebb ereklyék közé tartozik több színpadi ruha - így Michael Jackson flitteres zakója -, hangszerek, rajzok és személyes irományok, kézzel írott dalszövegek - köztük például a Jackson 5 első nagy slágere, az ABC szövege -, régi fekete-fehér fotók a családtagokról, Michael golyóálló mellénye a '80-as évekből, platina- és aranylemezek - így a Thriller is -, valamint a híres Neverland birtok megvásárlásáról szóló adásvételi szerződés 1987-ből.

A Universal Express ügyvezetője, Richard Altomare nem kommentálta a pénteki fejleményeket. Holott korábban azt nyilatkozta a New York Postnak, hogy ha Jackson továbbra is erőlteti a pereskedést, akkor olyan tárgyakat is közszemlére kíván tenni, ami valószínűleg már jogosan fog felháborodást kiváltani a Jackson család tagjaiból. Tervei között szerepelt, hogy ebben az esetben nem túl etikusan kiállítja és licit alá teszi a 2005-ös gyermekmolesztálási ügyben bemutatott Jacko-festményeket.

"Van jó pár kép, ahol Jackson meztelen gyermekeket, kisfiúkat örökített meg. De van a fehérítő kenőcseiből is, szexuális segédeszközeiből és számos felvétel a molesztálási ügy tárgyalásairól" - nyilatkozta Altomare.

"Ezeket a tárgyakat Jackson úrra tekintettel szerettük volna az aukcióból kihagyni. Titokban tartottuk volna az összes hajdani ügyét. Ha Michael nem kapta volna fel a vizet, mindent diszkréten, csöndben odaadtam volna személyesen neki. Úriember vagyok, de ha nagyon felhúz, akkor kénytelen leszek mindezeket közszemlére tenni" - fűzte akkor hozzá.