A Live Earth megihlette Madonnát

Vágólapra másolva!
Madonna nemcsak fellépőként járul hozzá a július 7-én megrendezésre kerülő Live Earth globális felmelegedés és egyéb környezeti károkra figyelmeztető monstre koncerthez, hanem külön erre az alkalomra egy dalt is írt. A Hey You című felvétel bevételeinek meghatározó részét jótékonysági célra fordítják.
Vágólapra másolva!

Al Gore Demokrata Párti politikus, egykori USA alelnök kezdeményezésére a Live Aid mozgalom mintájára indult útjára egy újabb általános világproblémára rávilágítani célzott koncertsorozat, a Live Earth, mely elsősorban a mindenkit sújtó globális felmelegedés és ennek káros következményeire szeretné felhívni a figyelmet. A nemzetközi popszakma - hasonlóan a korábbi Live 8-hez - szinte egyként állt a mozgalom mellé, több mint 100 ismert előadó csatlakozott a fellépő gárdához.

Sőt, a neves művészek sorából Madonna a személyes részvételén kívül még egy exkluzív dalt is írt külön erre a rendezvényre. A jótékonysági célokat szolgáló Hey You egyébként Pharrell Williams producerkedése mellett készült Londonban. A Live Earth-t támogató Microsoft céggel karöltve pedig úgy döntöttek, hogy a dalt teljesen ingyenesen letölthetővé teszik a nagyközönség számára, és az első egymillió letöltésnél minden egyes további letöltött dal után pedig 25 centet azaz negyed dollárt különítenek el és utalnak át az Alliance for Climate Protection nevű szervezetnek. A szerzemény már e héttől letölthető a Live Earth hivatalos MSN-es oldaláról, a liveearth.msn.com címről.

Madonna a tervek szerint a július 7-i rendezvény londoni Wembley Stadionbeli állomásán teszi tiszteletét. A Live Earth egyébként nyolc helyszínen, nyolc nagyvárosban - New Yorkban, Londonban, Sydneyben, Tokióban, Sanghaiban, Johannesburgban, Rio de Janeiróban és Hamburgban - kerül megrendezésre. Csak a londoni Wembleyben 17 fő fellépő várható, Madonnán kívül sokak mellett a Red Hot Chili Peppers, a Genesis vagy a Beastie Boys is játszik majd. Előzetes becslések szerint közel 2 milliárdan követhetik élőben a monumentális eseményt, lesz netes elérhetősége, sőt a tervek szerint - a Live 8-hez hasonlóan - ezt is meg fogják jelentetni DVD kiadványon a későbbiekben.

Madonna a folyamatos turnézás mellett már a következő lemezén ügyködik, melyen olyan vendégművészekre számíthatunk, mint Timbaland vagy Justin Timberlake. Sőt, Madonna egy kisebb filmes vállalkozásba is fogott, férje, Guy Ritchie munkáját megirigyelve rendezői babérokra tör. A Filth and Wisdom című alkotás egy 30 perces kis költségvetésű film lesz, amit ha igaz, már júliusban elkezdenek forgatni.