Feloszlik a New Order?

Vágólapra másolva!
Újabb kétségek merültek fel a New Order jövőjét illetően, miután a zenekar basszusgitárosa, Peter Hook egy napokban adott rádiós interjúban megerősítette, hogy a New Order nem folytatja tovább.
Vágólapra másolva!

A legendás manchesteri New Order csapata a hírek szerint befejezi a közös munkát. Legalábbis a zenekar basszusgitárosa, Peter Hook egyre több interjúban tényként említi az együttes feloszlását. Hook a napokban a brit XFM rádiónak adott telefonos interjút, melyben elsősorban a Jane's Addiction egykori énekesének, Perry Farrell új bandájáról, a Satellite Partyról nyilatkozott volna - az együttes lemezén Hook is közreműködött -, de a beszélgetés gyorsan átcsapott a New Ordert érintő kérdés-feleletbe.

Amikor a riporter azt firtatta, hogy a New Ordernek tényleg vége-e, Hook határozott igennel válaszolt és megerősítette, hogy már nem dolgoznak együtt a csapat énekesével, Bernard Sumnerrel. Sőt a Satellite Partyba is már a New Order feloszlásáról szóló pletykákat hallva hívta Perry játszani. "Egyik nap Perry keresett és hívott játszani a Satellite Partyba, mivel úgy hallotta, hogy a New Ordernek vége. És igen, én és Bernard már nem dolgozunk együtt" - mondta Peter Hook.

Az XFM-nek adott interjúban hangsúlyozta, hogy már végleges a döntés, még ha nem is hiszik el neki az emberek. Hiszen a zenekar életében többször előfordult már, hogy rövidebb-hosszabb időszakra leálltak, látszólag feloszlottak, majd újrakezdték. Elég csak az énekes, Bernard Sumner másik projectjére gondolni, a főként a '90-es években aktív Electronicra, amely miatt egy jó ideig hanyagolta a New Ordert. De ezúttal más a helyzet Hook szerint. "Volt olyan, mikor Bernard szünetet tartott az Electronic miatt, de az teljesen más volt. Azt hiszem, senki sem fog hinni nekem. Olyan ez most, mintha farkast kiáltanék" - fűzte hozzá Hook.

Mindeközben bejelentették, hogy egykori zenekaruk, a Joy Division és öngyilkosságot elkövetett frontemberük, Ian Curtis történetét feldolgozó filmet az idei Cannes-i Filmfesztiválon mutatják be. A Control: The Ian Curtis Film című szélesvásznú alkotás Curtis özvegye, Deborah Touching from a Distance című könyve alapján készült, a rendező pedig a neves fotográfus, kliprendező Anton Corbijn volt.