Bono, Céline Dion és Pink együtt jótékonykodik

Vágólapra másolva!
Egy nagyszabású jótékonysági műsorral készül az amerikai Megasztár, az American Idol. A mostani adásban Bonótól Céline Dionon át Annie Lennoxig számos ismert zenész és színész lép színpadra, hogy segítséget nyújtson a szegénységben élő gyermekeknek. 
Vágólapra másolva!

Számos nagy sztárt toborzott össze ma estére az American Idol csapata egy exkluzív jótékonysági adás végett.

Az Idol Gives Back elnevezésű különkiadásban egyebek között Bono, Céline Dion, Kelly Clarkson, Pink, Gwen Stefani, az Earth, Wind & Fire, az Il Divo, Keira Knightley, Hugh Grant, Jack Black, Quincy Jones, Carrie Underwood és Annie Lennox is szerepet vállalt. A műsor teljes bevételét a szegénysorban élő gyermekek és fiatalok megsegítésére létrehozott programok egyikének, a Charity Projects Entertainment Fundnak fogják elutalni, mely főként Amerika és Afrika éhező gyermekeit támogatja.

A különleges Megasztár-t Ellen DeGeneres fogja vezetni: a kétórás show alatt élő fellépések sorát láthatja majd az amerikai közönség, mindezt természetesen az American Idol műsorának keretén belül. A fő jótékonykodó, Bono ezúttal beszélgetni is fog a tehetségkutató hat döntősével, amelynek során elsősorban a Make Poverty History (Tedd történelemmé a szegénységet) kampány érdemeit fogja a fiataloknak ecsetelni, illetve az ebben való segítségnyújtást szeretné a versenyzők és az amerikai közönség előtt feltárni.

A hat finalista pedig egy különleges dalt is elő fog közösen adni, a Bono és Dave Stewart által írott American Prayer-t, mely az Afrikában egyre sürgetőbb kérdéssé váló AIDS-problémára próbálja felhívni a figyelmet.