A legatyásodott Pete Doherty próbál megjavulni

Vágólapra másolva!
A Babyshambles rendszeres botrányairól elhíresült énekese, Pete Doherty úgy döntött, a jó útra tér. Ebben az elhatározásban nem kis segítségére voltak barátai, akik már kezdik teljesen megelégelni Pete viselkedését. Ugyanakkor anyagi helyzete is messze van az optimálistól.
Vágólapra másolva!

Pete Doherty kezd ráébredni függőségének negatív következményeire.

A barátai közül már jó páran elpártoltak tőle az elmúlt időszakban. Legalábbis ez derül ki a minap történt londoni bírósági meghallgatásán mondottakból. "A közeli ismerőseim nagy része már torkig van velem. Megmondták nekem: vagy őket választom vagy a drogokat, döntsem el" - nyilatkozta Doherty. Az énekes egy tavaly áprilisi drogügylete után döntött úgy a bíróság, hogy gyógykezelésben kell részt vennie, melynek kapcsán volt köteles megjelenni a tegnap a bíróságon.

"Nagyon sok minden megváltozott a múlt hét óta" - mesélte. Azt nem említette, hogy ez a "nagy" változás a barátnőjével, Kate Mossszal való kapcsolatának komolyodása miatt, vagy a pár napja, a volt Libertines-es zenészbarátjával, Carl Barattal közösen adott koncertje hatására következett be.

A bíróság a tárgyalásra 30 perccel később érkező énekestől, látván együttműködését elfogadta a felsorolt magyarázatokat. "Azon vagyok, hogy teljesen tiszta legyek, amilyen hamar csak lehet, de tényleg" - fűzte hozzá a botrányhős.

Pete Doherty egyébként is elég rossz helyzetben van, nemcsak az egészsége miatt aggódnak a hozzá közelállók, de állítólag súlyos anyagi problémái is vannak. A Daily Mirror információi szerint az énekes nem fektette be okosan a jogdíjakból befolyó jövedelmeit, sőt a legutóbbi Babyshambles-turné pedig elég komoly deficittel, 40 ezer angol fontos negatív mérleggel zárult. Doherty másik vállalkozása, a Babyshambles Limited pedig csak 3500 angol fontot volt képes megtermelni egy esztendő alatt. Vélhetően az idei év anyagilag kihozza a gödörből, hiszen nemrégiben egy multikiadóhoz szerződött át és novemberben jön egy újabb brit koncertsorozatuk is, de félő, hogy tartozásait még így sem tudja teljességgel fedezni.