Tűz pusztította el Johnny Cash házát

Vágólapra másolva!
Leégett az a ház, ahol az amerikai zene egyik legnagyobb egyénisége, Johnny Cash élt 1968-tól 2003-ban bekövetkezett haláláig. A tüzet a szakértők szerint véletlen baleset okozhatta.
Vágólapra másolva!

A country legendájának háza kedden délután égett le, mivel a tűzoltók szerint a ház felújításához használt vegyi anyagok valamelyike gyulladhatott meg. Az átépítést egyébként a ház új tulajdonosa, a Bee Gees-tag Barry Gibb határozta el.

Bár a tűzoltók hamar a helyszínre érkeztek, az épület szinte teljesen elpusztult, köszönhetően annak a fa-konzerváló anyagnak, amivel a munkások nem sokkal korábban az egész házat bevonták.

Az Associated Press hírügynökség szerint a házból szinte a kőkéményen kívül semmi nem maradt, és az oltás során egy tűzoltó sérült meg.

A ház a country fővárosának tartott Nashville-hez közeli Hendersonville-ben egy tó partján állt, és Johnny Cash feleségével, az ugyancsak 2003-ban elhunyt Jane Carter Cash-sel élt itt 1968-tól haláláig, és ez a ház látható a Hurt című dalhoz készült videoklipben is.