Michael Jackson betiltatná a nevével fémjelzett aukciót

Vágólapra másolva!
A jövő hónapban több mint ezer darab kerül árverésre a Jackson család híresebb holmijai közül, melynek a jelek szerint Michael Jackson nem igazán örül: ügyvédjei már most figyelmeztettek, hogy pert fontolgat a popsztár a szervezők ellen.
Vágólapra másolva!

Pár héten belül a Jackson család egykori tulajdonába tartozó tárgyak, ruhadarabok és aranylemezek sora kerül licit alá a Las Vegas-i Hard Rock Hotel falai között. A Billboard szerint a május 30-31-re kiírt árverésen többek között Michael Jackson Thriller albumáért járó aranylemezt, a Jackson Five egyik legnagyobb slágerének (az ABC című dalnak) a kézzel írott verzióját, valamint a Jackson család tagjai által is aláírt Victory turné programfüzetét is eladásra kívánják bocsátani. A hírnek korántsem örült a család egykoron legsikeresebb tagja, Michael, aki mindenáron meg szeretné akadályozni az aukciót, ügyvédjei útján már megüzente, hogy jogi útra is terelheti az ügyet, ha mégsem állnak el az árveréstől.

A szervező Guernsey aukciós ház természetesen meg szeretné tartani már most az év egyik legnagyobb üzletének kínálkozó eseményt, a Guernsey ház alapítója és ügyvezetője, Arlan Ettinger pedig egyenesen a szintén cége által 1999-ben megrendezésre került Elvis Presley aukcióhoz hasonlította a mostani árverést. Ettinger elmondása szerint a most árverésre kerülő tárgyak jelenleg a Universal Express nevű szállítmányozási cég tulajdonában vannak, amely múlt évben szerezte meg egy New Jersey-i illetőségű építési vállalkozástól. A családi ereklyék elsőként egyébként a cégtulajdonos Henry Vaccaro tulajdonába kerültek egy csődeljárás folyamán, és őt már akkor is próbálta megakadályozni Michael és Janet Jackson, hogy kezét tegye a családi vagyon egy-egy értékesebb emléktárgyára, de jogi követelésüket 2006-ban az illetékes bíróság visszautasította. Ezúttal Michael vette a kezébe az ügyet, bár kérdés, hogy képes lesz-e ügyvédjei útján bármilyen hatást gyakorolni az aukció szervezőire.

"Mr. Jacksont nem tájékoztatta senki előre erről az aukcióról, jelenleg pedig nagyon dühös, hogy az ő egykori személyes tárgyai is az aukció részét képezik" - nyilatkozta Jackson szóvivője, Raymone K. Bain.

A több mint 1100 ereklye között ott lesz a The Jackson Five I Want You Back című korongjának tesztnyomása, Marlon Jackson híres flitteres csillogó zakója vagy Randy Jackson 1984-ben viselt, enyhén szólva futurisztikus látszatot keltő fellépő csizmája, sőt egy fehér kalap, ami valószínűsíthetően Michael Jackson Bad című klipjében szerepelt.