Lefújták brit turnéjukat a rapsztárok

Vágólapra másolva!
Kénytelen lemondani nagy-britanniai turnéját a két rapper szupersztár, Diddy és Snoop Dogg, ugyanis utóbbit egyszerűen nem engedik be az országba.
Vágólapra másolva!

A brit hatóságok az után tagadták meg Snooptól a belépéshez szükséges vízumot, hogy tavaly áprilisban ő és a csapata összetűzésbe került a londoni rendőrökkel a Heathrow repülőtéren. A rapper menedzsmentje minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy sikerüljön megváltoztatni a döntést, de végül kudarcot vallottak: "Komoly erőfeszítéseket tettünk, hogy elérjük a döntés felülvizsgálatát, de sajnos hiába" - mondta egy szóvivő.

Snoop Dogg és Diddy (aki az Egyesült Királyságban továbbra is P. Diddy néven ismert) öt brit helyszínen léptek volna fel, így például ma este Londonban, a következő napokban pedig Cardiffban, Manchesterben, Glasgow-ban és Nottinghamben várnák hiába őket a rajongók. Az európai turné ezért csak március 31-én folytatódik Dublinban.

A két rapsztár "hihetetlenül csalódott, és maga alatt van, de az események rajtuk kívülálló okok miatt alakultak így" - folytatta indoklását a szóvivő. Snoop egyébként bízott benne, hogy a brit kormányszervek meggondolják magukat, miután erőszakellenes üzenetet juttatott el a gyerekekhez, erőszakellenes jótékonysági szervezeteket pedig pénzadománnyal is segített, ez azonban nem bizonyult elegendőnek.

A rapper természetesen nem boldog az ügy miatt, és élesen kikelt a brit hatóságok ellen: "Hat vagy hét héttel ezelőtt is tudták már, hogy jönnék, tehát már akkor is meghozhatták volna ezt a döntést" - panaszolta az MTV-nek Amszterdamban. "Nem tudom megváltoztatni a múltamat - vagyis, hogy bűnbanda tagja voltam és drogot árultam -, de tudom, mit kell csinálni, hogy rendbe tegyem az életemet" - mondta a rapper, akinek azonban a jelek szerint mégsem megy olyan egyszerűen a dolog, hiszen jelenleg is több folyamatban levő rendőrségi ügye van.

Legutóbb néhány hete Svédországban vette őrizetbe a helyi rendőrség, kábítószer-fogyasztás gyanújával, tavaly tavasszal pedig a már említett repülőtéri verekedés után tartóztatták le őt Londonban. Snoop Dogg egyébként április 5-én Budapesten lép fel.