Félbeszakadt az Arcade Fire turnéja

Vágólapra másolva!
A frontember, Win Butler betegsége miatt kénytelen lemondani a hátralevő európai koncertdátumait az Arcade Fire. A felkapott kanadai zenekar világszerte sikeres második albumával turnézna egyébként, és majd fellép David Bowie fesztiválján is.
Vágólapra másolva!

A gitáros-énekes hörghurut- és arcüreg-problémákkal bajlódott az elmúlt három hónapban, és az orvosai pihenést javasoltak neki, ezzel együtt a turné szüneteltetését. Butler végül az Arcade Fire oslói koncertje előtt szánta el magát a döntésre, melyet aznap reggel jelentett be a zenekar honlapján: "Több orvos is azt tanácsolta már a turné kezdetekor, hogy mondjam le a koncerteket, amiket én szerettem volna végigcsinálni, de végül a saját egészségem miatt úgy döntöttem, megoperáltatom az arcüregemet, és így hamarabb rendbe jöhetek."

"Mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, mert nagyon vártuk ezeket a koncerteket, és eszünkbe sem jutott, hogy lemondanánk őket, csak ha a megtartásuk fizikailag lehetetlen" - magyarázta a döntést Butler, aki végezetül megígérte, hogy amilyen hamar csak lehetséges, pótolják az elmaradt koncerteket.

Az Arcade Fire - melynek az idei, Neon Bible című albuma az év egyik legjobban várt lemezei közé tartozik - norvég és dán koncertdátumok mellett a német, francia, holland és belga helyszínekre tervezett fellépéseit mondta le. Az utóbbi évek egyik népszerű új együttese április végén amerikai turnéra indul majd, és ezután tervez visszatérni a nagy európai nyári fesztiválokra.

Hír még az együttessel kapcsolatban, hogy fellép május 9-én a David Bowie által is szervezett High Line fesztiválon New Yorkban, olyan előadók mellett, mint az Air, a szintén Bowie kedvencének számító Secret Machines vagy a Polyphonic Spree.