Bon Joviék az elveszett országúton

Vágólapra másolva!
Új stúdióalbummal jelentkezik a Bon Jovi júniusban. A Lost Highway címet viselő anyag a 2005-ös Have A Nice Day című lemez folytatása lesz és immár a tizedik stúdióanyag a több mint két évtizede regnáló együttestől.
Vágólapra másolva!

Hamarosan újabb stúdiólemezzel gazdagodik az 1983-ban New Jerseyben alakult Bon Jovi életműve. A tizedik Bon Jovi-korong munkálatai múlt ősszel kezdődtek el Nashville városában, és ha minden igaz, a napokban fejeződnek be. A Lost Higway címre keresztelt anyag, a hivatalos sajtóhír szerint június 19-én kerül a lemezboltok polcaira, a lemez első felvezető szerzeménye pedig a rádiókban a napokban debütáló (You Want To) Make a Memory című szerzemény lesz. Az előzetes tervek szerint az idősödő rockzenekar több jól ismert televíziós műsorban és rangosabb zenei eseményen is tiszteletét teszi már az új album dalaival, többek között a kinti Megasztár-ban, az American Idol műsorában, de a globális felmelegedés következményeire rávilágítani próbáló - Al Gore kezdeményezésére szerveződött - Live Earth-koncerten is fellépnek majd. Az új lemez producere John Shanks lesz, akivel már az előző Have A Nice Day anyagon is dolgoztak együtt, valamint Dann Huff, akinek a neve elsősorban producerként vált ismertté, holott számos zenekarban is játszott, melyek sikertelensége miatt döntött úgy végül, hogy inkább a háttérben tevékenykedik tovább. Dann Huff segédkezdett többek között Faith Hill, a Megadeth, Carrie Underwood vagy Nicole Kidman férje, Keith Urban lemezeinél.

A Lost Highway több dala ismerős lehet majd a nagyközönségnek, a címadó felvétel, a John Travolta, Tim Allen és Martin Lawrence főszereplésével készült Wild Hogs című, hamarosan bemutatásra kerülő amerikai komédia egyik betétdala lett, míg a We Got It Goin' On című új Bon Jovi-dal, a Big & Rich közreműködésével felvett duett, az Arena Football League hivatalos indulója lesz.

A még mindig népszerű Bon Jovi utolsó nagylemeze 2005 szeptemberében látott napvilágot, és a Have A Nice Day csak az Egyesült Államokban 1,4 millió példányban talált gazdára, világszerte pedig összesen, nem kevesebb, mint 4 és fél millió lemezt adtak el. Az albumot népszerűsítő Have A Nice Day-turné pedig a 2006-os évben, a Billboard kimutatása szerint a 3. legsikeresebb koncertsorozatnak számított, közel 131 millió dollárt hozott csak a jegyeladásból a Bon Jovi kasszájába. A Lost Higway megjelenése után, a tervek szerint a hair metál veteránjai ezúttal is turnéra indulnak, igaz, még a dátumokat még nem jelentették be.