Ákos turnéra indul, és remixversenyt hirdet

Vágólapra másolva!
Áprilisban újra turnéra indul Ákos, az ősszel napvilágot látott Még közelebb c. albumának lemezbemutató koncertsorozatát folytatja a tavaszi hónapokban. Mindezt egy új maxi megjelenése előzi meg, mellyel egyben egy remixversenyt is hirdet.
Vágólapra másolva!

A múlt októberben boltokba került új stúdióalbumának, a Még közelebb című albumnak az anyagával idén is folytatja a turnézást Ákos. Az immár platina státusú korongot bemutató műsort a tavalyi esztendőben öt alkalommal 30 ezren láthatták, most tavasszal pedig újabb öt állomáson mutatkozik be a Még közelebb turné. A Kentaur színpadterveivel megújult látványt és a némiképp frissített repertoárt az ország négy vidéki nagyvárosában, április 20-án Pécsett, április 28-án Veszprémben, május 5-én Kecskeméten, május 11-én Zalaegerszegen tekintheti meg a közönség, a turnézáróra pedig május 19-én szombaton Budapesten a SYMA Sportcsarnokban kerül sor.

Ezt megelőzően Ákos egy új dallal és maxival jelentkezik, a Minden most kezdődik el című szerzemény lesz a második kimásolt felvétel a Még közelebb című lemezről. Mivel ez március 30-tól maxilemezen is beszerezhető, ez azt jelenti, hogy öt év után újra kereskedelmi forgalomba is kerülő kislemezzel rukkol elő. A hazánkban szinte egyáltalán nem funkcionáló kislemezpiacon az énekes azon kevesek közé tartozik, aki még képes igazolni a maxi kereskedelmi létjogosultságát, így például Keresem az utam két verziójából közel húszezer példány talált gazdára, és hasonlóan sikeres volt 2001-ben szintén a Hűség albumról kimásolt Mindenki táncol vagy az Alig hitted maxilemeze is.

A Minden most kezdődik el maxija Dual Discen kerül forgalomba, így jóval nagyobb zenei és képi anyagot tartalmaz majd: a CD-oldalon a dal több verziója, remixek és átiratok találhatók meg, a DVD-részen pedig a dalhoz készült - már a hazai zenecsatornán is látható - koncertklip, valamint a dal vonósfelvételeiről készített kisebb dokumentumfilm is helyet kap. Ide kapcsolódik az a most induló remixpályázat is, amelyhez a szám összes zenei sávja felkerült, hogy aztán bárki kedvére újragondolhassa a szerzeményt. A pályaműveket egyébként Ákos zenekarának tagjai bírálják el, köztük Szakos Krisztián, aki 2000-ben egy hasonló remixpályázaton, a Keresem az utam maxinál lett a verseny győztese. A mostani nyertes egy Roland MC-808 Sampling Groovebox modult vihet haza.