Kifütyülték Joss Stone-t

Vágólapra másolva!
Joss Stone nemcsak megvárakoztatta, de egy kritikán aluli műsorral botránkoztatta meg a minap London egyik legismertebb klubközönségét. A hála nem maradt el, ahogy ilyenkor szokás, tisztességesen kifütyülte a nagyérdemű.
Vágólapra másolva!

Joss Stone kedd esti fellépése a londoni Koko klubban korántsem sikerült fényesre: a 19 éves énekesnő két és fél órás késéssel érkezett a koncertre, és még ezek után sem próbálta a már így is feldühített rajongókat egy színvonalas fellépéssel kárpótolni, hanem a koncert alatt többször eltűnt a színpadról, és eléggé unottan nyomta le a bulit. A közönség válaszul folyamatos füttykoncerttel jelezte elégedetlenségét a művésznő nem túl összeszedett műsora kapcsán. A rajongók többsége csalódottan távozott, és azóta is csak negatív jellegű kritikák és vélemények tűnnek fel Joss Stone rajongói honlapjain. Sőt, sokan ezt a keddi fellépést tartják Stone eddigi leggyengébb alakításának. A doveri születésű tinilány az elmúlt időszakban már bőven rászolgált a bulvársajtó cinikus megjegyzéseire, elég csak a pár héttel ezelőtti Brit Awardsra gondolni, ahol szintén elég illumináltan viselkedett a színpadon, és amerikai akcentussal válaszolt az újságírók kérdésére. Mindez persze köszönhető annak a nagy imidzsváltásnak is, amin az elmúlt hónapokban átesett: új albuma megjelenésére szőke tincseit vörösesbarnára festette, és nőiesebb miniruhákban kezdett megjelenni.

A keddi fellépést a zenei szaksajtó és a napilapok többsége is durván lehúzta, az Evening Standard kritikusa, David Smyth "Vacak Stone" szalagcímmel nyomtatásba került cikkjében az alábbi jelzőkkel illette az eseményt: "Nem kis feladat egy olyan közönség tetszését visszanyerni, akik már a fellépésed előtt kifütyülnek, nem beszélve arról, ha még ezek után sem túl lelkesítő a buli." Az Evening Standard olvasói is hasonlóan reagálták le a keddi bulit. "Meg sem érdemelte, hogy fizessünk ezért a koncertért. Életem egyik legkiábrándítóbb koncertélménye volt. Hiába jó énekesnő, ha nem veszi tudomásul, hogy nem szokás két-három órákat késni egy fellépésről. Nála jóval ismertebb és nagyobb sztárok sem engedhetik meg ezt a luxust maguknak"- írta az egyik néző.

Alig pár éve, hogy Joss Stone-t Anglia egyik legtehetségesebb fiatal felfedezettjének titulálta a zenei szaksajtó. Nem véletlenül, hiszen az R&B - soul műfajában angol származása ellenére az amerikai előadókat megszégyenítő énektudással és sajátos zenei világgal volt képes két-három éve berobbanni a köztudatba. Ez idáig nem kevesebb, mint kilencmillió lemezt adtak el első két albumából világszerte. Idén márciusban pedig harmadik stúdiólemezével jelentkezik Introducing Joss Stone címmel, mely már a kislányos Josst próbálja feledtetni: megújult dögösebb külsővel és komoly sztárvendégek - így Lauryn Hill - segédletével tér vissza.