Új Beastie Boys-lemez a nyáron

Vágólapra másolva!
Közel három évvel legutolsó soralbumuk megjelenése után idén nyáron új lemezzel tér vissza a New York-i hiphop-trió, a Beastie Boys. Mindeközben a csapat már a nyári turnéterveket szövögeti, ahol elsőként debütálhatnak a vadonatúj felvételek.
Vágólapra másolva!

Jelenleg az utolsó simításokat végzi a stúdióban a Beastie Boys csapata, amely utoljára 2004-ben rögzített új stúdióanyagot, To The 5 Boroughs címmel. Igaz, az elmúlt három évben azért napvilágot látott egy válogatáslemez, a Solid Gold Hits, melyen elsősorban a komolyabb rádiós listákat megjárt dalok sorakoztak fel. A három éves pihenő után idén nyáron, ha minden jól megy, boltokba kerülhet a friss stúdióanyag, legalábbis erről nyilatkozott a minap Adam Yauch a Billboard magazinnak.

Túl sok részletet nem árult el a korong újdonságairól, viszont a turnéterveiket boldogan megosztotta az újságírókkal: a nyári fesztiválszezont gőzerővel végigjátssza a csapat, melynek állomásai között észak-amerikai és számos európai helyszín is szerepel, és itt már végre lehetőségük is lesz az új album dalait bemutatni a nagyérdeműnek. Fellépnek Párizsban, a lengyel Heineken Festivalon, a belgiumi Rock Werchteren, de Németország és Törökország több neves nyári rendezvénysorozatát is útjukba ejtik.

Az új Beastie-korong producere immár másodjára maga a trió volt, a tagok az előző, To The 5 Boroughs című albumuknál hagyatkoztak elsőként saját intuíciójaikra, holott a múltban már több neves producer is egyengette karrierjüket. Saját ötleteik akkor is beváltak, az előző korong világszerte a lemezeladási listák élén szerepelt, így ezen az úton haladva ültek neki a most készülő anyag felvételeinek. Mindeközben Adam Yauchnak arra is akadt ideje, hogy a 80-as évek egyik meghatározó keleti-parti hardcore punk bandájának, a Bad Brainsnek is segítsen visszatérő albumán: a szintén nyári hónapokban napvilágra kerülő Build a Nation című lemez produceri munkálatait látta el.