George Michael nyitja az új Wembley-stadiont

Vágólapra másolva!
A vadonatúj Wembley-stadion június 9-én kerül hivatalosan átadásra, és az első popzenei koncertet a múlt évben szólópályafutásának negyed évszázados jubileumát ünneplő George Michael adja.
Vágólapra másolva!

Nagy megtiszteltetésben lesz része George Michaelnek, aki június 9-én koncertjével nyithatja meg az újjáépült Wembley Stadiont. A híres, sport- és koncerteseményeknek helyszínéül szolgáló épületegyüttes felújítása már évek óta tart, nem kevesebb, mint 750 millió angol fontnak megfelelő összeget fordítottak az újjáépítésre. A stadion átadása viszont már hónapok óta csúszik, az eredeti tervek szerint 2006. január 31-én már nyitásra késznek kellett volna lennie az épületnek, de sajnos a munkálatok bőven elhúzódtak. Így a 2006-os angol kupadöntőt is kénytelenek voltak Cardiffba helyezni.

Idén februárban a labdarúgó-szövetség vezetője, Brian Barwick úgy nyilatkozott, hogy minden tervszerűen halad az idei szezonra, ámbár most sincs semmilyen garancia arra, hogy időre befejeződik az újjáépítés. Mindenesetre George Michael sajtószóvivője megerősítette a Reuters hírügynökségnek, hogy a felek közötti szerződést már aláírták. Az pedig, hogy miért pont George Michaelre esett a szervezők választása, a Wembley ügyvezetője, Alex Horne így kommentálta: "Számára nem ismeretlen ez a nem mindennapi színpad, hiszen a régi Wembleyben lépett már fel a Wham! tagjaként a Live Aid koncerten, sőt utána szólóban is bizonyított ezen a helyen."

George Michael 25 Live címet viselő koncertturnéjának műsorával érkezik a 90 ezres nézősereget befogadni képes Wembley-be, idei európai turnéjának egyik állomásaként, mely május 18-án Dániában veszi kezdetét és július 21-én a római Stadio Olimpicóban zárul, de ennek keretén belül fog május 23-án fellépni a Puskás Ferenc-stadionban is. George Michael egyébként az elmúlt 25 évben nem kevesebb, mint 85 millió lemezt adott el világszerte, 11 no. 1 slágere született, míg nyolc lemeze vezette az angol listákat, az Egyesült Államokban pedig hat kislemeze érte el ugyanezt az eredményt.