Nagy utazással jubilál Dopeman

Vágólapra másolva!
Idén immár tíz esztendeje, hogy Dopeman, alias Pityinger László szólóban is bemutatta, hogy képes kiemelkedni a hazai rapmezőnyből. A szókimondó rapper a nagy jubileum kapcsán most dalra is fakad.
Vágólapra másolva!

Idén ünnepli tizedik évfordulóját Dopeman, hogy első szólóanyaga, a Fordult a kocka című korong napvilágot látott. Az egy évtizedes jubileum megünneplésére valami igazi újdonsággal próbálkozik: a rapbetétek helyett most hangszálait egy picit jobban megtornáztatva, dalra fakad. Méghozzá a jól ismert Dés László-szerzemény, az egykoron Presser Gábor tolmácsolásában sikerre vitt Nagy utazás című dal esett áldozatául Dopeman éneklési vágyának. A végeredményt mindenki döntse el ízlése szerint, de nem zárható ki a polgárpukkasztás szándéka, ami mindig is jellemző volt a rapperre.

Dopeman először a Ganxsta Zolee és a Kartell mellett tűnt fel mint rapper, első albumai idején még nagyban Ganxsta csapatát erősítette, bár szólóambíciói a kezdetektől fogva ismeretesek voltak. 1997-ben látott napvilágot a Fordult a kocka, amit a Magyarország rémálma követett rá két évre, és biztosította számára a terepet a hazai könnyűzenei életben. 2000-ben jött az újabb csapás, a Magyarország rémálma II. - A strici visszatér, de az igazi sorsforduló a 2002-es esztendő volt számára, március 15-én hozta meg a végleges döntés: kilépett a Kartell soraiból, és a szólókarriert választotta. Új albuma a 2002-es választás két fordulója között került - nem véletlenül - a boltokba, méghozzá Az országház fantomja címmel. Utoljára 2005-ben jelentett meg albumot, Alias Pityinger Fiúk címmel, amit a VIVA TV-n egy reality show, valamint egy életrajzi könyv követett.

Neve kapcsán nemcsak szólótörekvései, de produceri munkái is felötlenek, a rap műfaj jó pár mai képviselőjének egyengette útját, így Kicsi Tysontól MC Duckyn át Majka kezdeti lépéséig bábáskodott kollégái mellett. A most megjelent új dalt, A nagy utazás újraértelmezését egyfajta ajándéknak szánta rajongótábora számára, aminek a klipjét is ingyenesen letölthetővé tette a honlapján. Ezt a felvételt egyébként az őszre tervezett, új Dopeman-albumon is megtalálhatjuk majd.