Nyolc év után újra Európában az Aerosmith

Vágólapra másolva!
A veterán rockzenekar a napokban hozta nyilvánosságra turnéterveit. Steven Tyler és a többiek nyolc év után először látogatnak vissza Európa nagyvárosaiba, de India és Dubaj is a koncerthelyszínek között szerepel.
Vágólapra másolva!

Az Aerosmith a lemezmunkálatokat megszakítva 2007 nyarán újra turnéra indul, méghozzá nyolc év után először az európai kontinens nagyobb városaiba, koncerthelyszíneire látogatnak el. Steven Tyler és csapata utoljára 1999 nyarán lépett fel az öreg kontinensen, így nem kevés érdeklődés övezi majd a banda európai turnéját. A június 6-án Dániában kezdődő koncertsorozat egyik fontos állomása lesz a Hard Rock Café szervezésében megrendezésre kerülő londoni Hyde Park Calling Fesztivál, de a tagok hosszú idő után Moszkvában is koncertet adnak. Az európai nagyközönségen túl az indiai és a dubai rajongók is örülhetnek, hiszen a bostoni rock-dinoszauruszok itt is tiszteletüket teszik. "Nagyon régóta nem játszottunk Európában, pedig életem legmeghatározóbb koncertélményei pont Európához kötődnek" - nyilatkozta Joe Perry gitáros.

Utoljára egyébként 2006 őszén turnézott az Aerosmith a Route of All Evil Tour elnevezésű koncertsorozattal, amikor is a Mötley Crüe csapatával társulva utazták be az Egyesült Államok nagyvárosait. A turnét egy elég szomorú esemény árnyékolta be, a basszusgitárosuknál, Tom Hamiltonnál gégerákot diagnosztizáltak az orvosok, így kezelése miatt kénytelen volt rövid időre hátat fordítani a színpadnak, helyére Joe Perry szólóbandájának basszere, David Hull ugrott be átmenetileg.

Az Aerosmith egyébként pont új albuma stúdiómunkálatait szakítja meg ezzel a turnéval. Az új korong - ami immár a tizenötödik lesz a sorban - megjelenésével kapcsolatosan viszont még semmi konkrétumot nem árultak el, azon kívül, hogy az elmúlt hónapokat a stúdióban töltötték. Utoljára a múlt év végén jelentkeztek egy válogatásalbummal, a Devil's Got a New Disguise - The Very Best of Aerosmith című best of lemezzel, mely elsősorban kiadói kötelezettségből kifolyólag került a lemezboltok polcaira.