Újra megnyit a Hotel California

Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legsikeresebb amerikai zenekara, az Eagles is a visszatérést fontolgatja, miután az elmúlt napokban több másik együttes is bejelentette újjáalakulását. A nálunk leginkább a Hotel California révén ismert zenekar ugyan koncertek erejéig összeállt a feloszlása óta, most viszont 28 év után album is lesz.
Vágólapra másolva!

A Las Vegas Review-Journal szerint az Eagles frontembere, Don Henley most egy szóló koncertjén tájékoztatta a közönségét arról, hogy az együttes új albumon dolgozik, amely lassan el is készül. Előzőleg a gitáros Joe Walsh is beszélt erről egy interjúban még a nyáron.

Az Eagles eddigi utolsó stúdióalbuma, a The Long Run még 1979 februárjában jelent meg, azóta csak koncertlemezek és válogatások láttak napvilágot. Az 1971-ben alakult, country és bluegrass elemekkel dúsított szoft rockot játszó zenekar öt stúdiólemezt készített eddig, és ezek közül az 1976-os Hotel California volt a legsikeresebb, köszönhetően főleg a világslágerré lett címadó számnak.

A rendkívül sikeres együttes nevéhez fűződik Amerikában minden idők második legnagyobb példányszámban elkelt lemeze: a Their Greatest Hits 1971-1975 című válogatásból eddig 29 milliót adtak el csak a tengerentúlon, melyet csak Michael JacksonThriller-je előz meg (világszerte összesen 41 millió fogyott eddig).

1980-as feloszlása után az Eagles 1994-ben alakult újra visszatérő turnék és koncertek erejéig, és azóta is gyakran fellép, ám a szólógitáros Don Felder 2001-es távozása óta csak négy taggal: Henley és Walsh mellett Glenn Frey és Timothy B. Schmit játszik a csapatban. Felder egyébként azóta is perben áll a zenekarral, amelytől 50 millió dollárt követel.