Még mindig nem temették el James Brownt

Vágólapra másolva!
A 73 éves korában meghalt rocklegenda sírhelyéről és temetésének módjáról még mindig nem döntött a rokonság, miközben már az örökség körüli viták is megkezdődtek a családtagok között.
Vágólapra másolva!

19 nappal a halála után még mindig nem helyezték örök nyugovóra a soul keresztapját, a család pedig még el sem döntötte, mikor és hol fog erre sor kerülni, közölte a sajtóval a család ügyvédje. James Brown holttestét ezért még mindig a South Carolina-i Beach Island-en levő házában tartják, egy megfelelő hőfokú helyiségben, ahol a bebalzsamozását végző augustai temetkezési iroda alkalmazottai ügyelnek rá.

"A család majd be fogja jelenteni, hová épül James Brown mauzóleuma" - mondta az ügyvéd, Buddy Dallas. "Mindenki azon van, hogy minél hamarabb elrendezzük a függőben levő ügyeket. A holttestet addig is gondosan óvják."

December 28-án, az Apollo Theaterben tartott Brown előtti tisztelgés alkalmával már jelentkeztek a hozzátartozók közötti feszültségek az örökség kapcsán. A "Soulfather" élettársa, a 36 éves Tomi Rae Hynie állítása szerint sem őt, sem pedig ötéves fiát (Brown legfiatalabb gyermekét) nem engedik be az énekes házába a halála napja óta.

Amerikai jelentések szerint az örökösök közötti vitát elsősorban az okozza, hogy az egyik ügyvéd szerint Brown utolsó házassága Hynie-val nem volt legális.

A rock egyik legnagyobb hatású alakjának tartott James Brown hetvenhárom éves korában, december huszonötödikére virradóra, egy tüdőgyulladás szövődményeinek következtében halt meg.