A Rolling Stones kaszált idén a legtöbbet

Vágólapra másolva!
A Rolling Stones A Bigger Bang turnéja minden idők legsikeresebb koncertsorozata lett, így ennek ismeretében nem meglepő az sem, hogy 2006-ban a Stones turnéja hozta a legnagyobb hasznot.
Vágólapra másolva!

Már korábban is Jaggerék tartották a legjövedelmezőbb turné rekordját, melyet azonban elorozott tőlük a U2 Vertigo turnéja. Ezt a címet vette vissza az A Bigger Bang, amely 2006-ban 437 millió dollárt hozott a zenekarnak a Billboard éves összesítése szerint. A legtekintélyesebb zeneipari szaklap a 2005. november 16. és 2006. november 14. közötti időszakot tekintette egy évnek, és ebben az időszakban sikerült a Stones rekordja.

Az együttes annak ellenére is megdöntött minden eddigi rekordot, hogy néhány koncertjét el kellett halasztania, illetve le kellett mondania Keith Richards emlékezetes balesete miatt, amelynek következtében agyvérzést kapott. A Stones turnéproducere, Michael Cohl a Billboardnak adott nyilatkozatában utalt is rá, hogy az elmaradt koncertek miatt az együttes kötelezve érzi magát arra, hogy pótolja ezeket, így nem lehetetlen, hogy a turné 2007-ben is folytatódni fog majd.

A Rolling Stones után Madonna koncertjei hozták a legtöbb bevételt 2006-ban: a Confessions turné 60 állomásán összesen 195 millió dollárt hozott a konyhára, és ezzel Madonna minden idők legsikeresebb női előadói koncertsorozatát mondhatja a magáénak.

Harmadik lett 2006-ban a Bon Jovi 131 millió dollárral, negyedik pedig a U2 96 millióval. Megtalálható még az éves Top 10-ben Barbra Streisand, a Dave Matthews Band és az Aerosmith is.