Gyurcsány Ferenc a brit popsajtó kedvence

Vágólapra másolva!
A legnépszerűbb brit zenei hetilap, a New Musical Express szokásos évi összeállításában ismerteti 2006 legmenőbb popzenészeit, és a szerkesztők szerint a magyar miniszterelnök is "mocskosul rockandroll".
Vágólapra másolva!

Az NME évente összeállítást közöl Cool List néven az év "legkúlabb" zenészeiről, és ennek kapcsán azokról is készített egy listát, akik ugyan nem zenélnek éppen, mégis megérdemlik a rockandroll jelzőt. Ezt a Top 10-et Gyurcsány Ferenc vezeti.

Az If Only They Rocked elnevezésű lista tehát azokat rangsorolja, akiknek az életstílusából már csak a rockzene hiányzik ahhoz, hogy igazán "rockandrollok" lehessenek, közülük az élénk nemzetközi visszhangot is kiváltó "Elkúrtuk" beszéd kapcsán a kormányfő. "A magyar miniszterelnök mocskosszájú vallomása arról, hogy hazudott a választások megnyerése érdekében, országszerte zavargásokat váltott ki, ami bizony mocskosul rockandroll dolog" - írja a lap Gyurcsányról, és azt sem felejti el megemlíteni, hogy "egyszersmind simán igazolja a politikusokkal szemben érzett összes gyanakvásunkat".

Gyurcsány Ferenc mögött az Arctic Monkeys nyáron kirúgott basszusgitárosa, Andy Nicholson a második, akinek a távozásával az NME szerint a zenekar elvesztette a hitelességét, hiszen Nicholson "maga volt az igazi, tréningruhás sheffieldi valóság megtestesítője". (Nicholson azóta nem zenél máshol, ezért kerülhetett fel a listára.) A harmadik David Tennant skót színész lett, aki a régóta futó brit sci-fi tévésorozat, a Doctor Who tizedik megszemélyesítője a sorozat 33 éve alatt.

Forrás: NME

Megtalálható még a listán a magyar miniszterelnök által maga mögé utasított hírességek között Lindsay Lohan színésznő, Hugo Chávez venezuelai államfő vagy egy másik brit színész, Noel Fielding is.

2006 legkúlabb zenésze az NME szerint egyébként Beth Ditto, a The Gossip nevű amerikai indie-dance trió énekesnője lett, a második Faris Rotter, a fiatal, brit "horror-punk" zenekar, a The Horrors énekese, a harmadik pedig az év egyik legsikeresebb új énekesnője, Lily Allen.