Hét koncert, egy nap, egy rapper

Vágólapra másolva!
A már egyszer visszavonult New York-i rapper, Jay-Z egy nap leforgása alatt hét koncertet adott új lemezét beharangozó turnéján.
Vágólapra másolva!

A jövő hónapban 37 éves előadó először Atlantában lépett fel, majd a keleti parton végigszáguldva Philadelphiában, Washingtonban és New Yorkban is előadta félórás műsorát. Magánrepülőgépe ezután Chicago felé vette az irányt, a villámturné végállomása pedig a nyugati part metropolisza, Los Angeles volt, adta hírül internetes oldalán a BBC.

A New York-i Brooklyban felnőtt rapsztár változatos helyszíneken lépett fel, volt köztük klub, egyetem és kikötői móló is. A Def Jam kiadót is vezető Jay-Z két éve már bejelentette, hogy számos sikeres lemez és öt Grammy-díj után visszavonul, nemrég mégis újra stúdióban kezdett dolgozni, és Kingdom Come című új albuma november 21-én jelenik meg.

Az elmúlt évtized egyik legsikeresebb rappere (és mellesleg Beyoncé kedvese) egyébként visszatérése alkalmából világkörüli turnét is tervez, amelynek során máris problémája akadt, a kínai hatóságok ugyanis durva szövegei miatt nem engedélyezték vendégszereplését. Fellépésein bizonyára elhangzanak majd legnagyobb slágerei, így a Hard Knock Life, a Big Pimpin vagy a 99 Problems is.