Kifütyülték Michael Jacksont Londonban

Vágólapra másolva!
Nem sokat hallottak a rajongók Michael Jacksontól az amerikai pop-szupersztár londoni "fellépésén", azonban Jackson olyasmit hallhatott, amit valószínűleg ezelőtt soha: füttyszót a közönség soraiból.
Vágólapra másolva!

Az énekes a nyugat-londoni Earl's Court koncertcsarnokban rendezett World Music Awards díjátadóra érkezett, és a többezres nézősereg zöme csak miatta váltotta meg az esetenként 100 fontos (40 ezer forintos) jegyet.

A 48 éves Jackson, akit a brit poprajongók kilenc éve nem láttak színpadon - és aki felmentéssel végződött gyermekmolesztálási ügye óta egyébként sem mutatkozik gyakran a nyilvánosság előtt -, eredetileg a Gyémánt-díj átvételére érkezett Londonba; ezt azok az előadók kapják, akiknek albumaiból 100 milliónál több fogyott. Legátütőbb sikeréből, a Thriller-ből 140 milliót adtak el, ami minden idők lemezértékesítési rekordja.

Az Earl's Court közönsége azt várta volna, hogy Jacko szerda este elénekli a címadó slágert. Ehelyett azonban a feketébe öltözött sztár, miután múlhatatlan szeretetéről biztosította a nézőket, gyermekkórus kíséretében négy sort énekelt a We Are The World-ből, az 1985-ös Live Aid segélykoncert himnuszává vált számából, majd - egyre erősödő füttykoncert és pfújolás közepette - levonult a színpadról, ahová a csütörtöki Daily Mirror értesülése szerint csak a rendezők több mint egyórai unszolására volt hajlandó egyáltalán felmenni. Jackson később azt mondta újságíróknak: "félreértésen" alapult az a várakozás, hogy ő el fogja énekelni a Thriller-t.

Csütörtöki londoni lapértékelések szerint az egész rendezvény szinte paródiába fulladt. A csarnok - miközben a közönség éppen arra várt, hogy Beyoncé Knowles elénekelje a nyitószámot - tíz percre sötétbe borult. A rendezvény emellett egyórás késéssel kezdődött, és a szerdai The Sun értesülése szerint a rendőrség figyelmeztette a szervezőket, hogy leállíttatja a show-t, ha az túlszalad az engedélyezett időn. Ez volt az első nagy-britanniai World Music Awards-gála, és a legnagyobb brit bulvárlap jóslata szerint - a szerda esti teljesítményből megítélhetően - valószínűleg az utolsó is.