Elton John betiltaná a vallásokat

Vágólapra másolva!
Éles kirohanást intézett Elton John egy interjúban az intézményesített vallások ellen, amelyek szerinte a melegek ellen uszítják a társadalmat.
Vágólapra másolva!

A kopaszodását régóta sapkával rejtegető popsztárral Jake Shears, a Scissor Sisters frontembere készített interjút az Observer Music havonta megjelenő kiadásában. Elton ebben annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a vallásosság "utálatos lemmingeket" farag az emberekből.

"Szerintem a vallások mindig is a homoszexuálisok ellen próbálták hangolni az embereket. Az egyházak szították a melegek elleni gyűlöletet és rosszindulatot" - magyarázta véleményét Sir Elton. "Valójában az intézményesített vallások nem működnek. Az emberekből utálatos lemmingeket csinál, és ennek semmi köze a könyörületességhez. Ha rajtam múlna, én egyszerűen betiltanám a vallásokat, még ha számos csodálatos dolog kapcsolódik is hozzájuk" - fejezte be kitörését az énekes.

Elton John az interjúban egyébként üdvözölte az olyan meleg előadókat, akik az utóbbi években váltak sikeressé, így Rufus Wainwrightot, az Antony & The Johnsonst és persze a Scissor Sisterst is.

Az 59 éves énekes tavaly decemberben kötött házasságot kanadai származású partnerével, David Furnish-sel, miután egy brit jogszabály-módosítás lehetővé tette immár az azonos neműek számára is a házasságot.