Könnyed forradalom - hallgasd és nyerd meg Kowalskyék új albumát!

Vágólapra másolva!
Szeptember végén jelent meg a Kowalsky meg a Vega új lemeze, mely bár címében forradalmat ígér, azért nem állítja feje tetejére a világot. Cserébe azt mondja: "nyugi, ne rohanj, inkább vedd lazán a dolgokat, és legyél boldog". Elsőre kicsit furcsa ez a figura, de aztán rájövünk, hogy komolyan gondolják. Hallgasd meg a Forradalom Rt.-t az [origo]-n kedd dél és szerda dél között! Ha pedig tetszik, nyerd is meg!
Vágólapra másolva!

Az alakulás körül csak annyi misztikum található, amennyi egy rockbandától megszokott: egy party közepette két együtt bulizó fazon kitalálja, hogy csinálnak egy zenekart.

A dolog már egy fokkal érdekesebb, ha az egyik tag (Kowalsky) már hét éve húz a hátán egy csapatot, akik nem kis sikerrel járnak koncertről koncertre, a másik (Jávorszky Béla) pedig szintén több projektet is tudhat a tarsolyában.

Ez a kettős lendület egészült ki trióvá Juhász Robbal, aki kezdetben az ütemalapokat készítette, és született meg így a Kowalsky meg a Vega 1999-ben.

A zenekar két év alatt csaknem kétlemeznyi anyagot halmozott föl a közös stúdiózások során, és időközben egy dobos és basszusgitáros is csatlakozott.

A most már élőben is százszázalékosan megszólalni tudó banda végül 2003-ban talált kiadóra, és még ez évben megjelent első lemezük, a Pimasz grimasz.

A csapatot ezután gyorsan felkapták, gyűltek a rajongók, és mindjárt a következő évben két zenei díjra is jelölték őket. 2005-ben jött a második album, a Vegasztár, és néhány változás a tagok összetételében.

Ez után egy könyv Kowalskytól, filmbetétdal az Argó-ba, közös koncertezés Jamie Winchesterrel, egy újabb Fonogram-díjra jelölés, és idén ősszel megérkezett az új sorlemez Forradalom Rt. címmel.

Ismerve a srácok tetoválásait, a rockos alaphangot és a nyilatkozataikban gyakran megjelenő "zsiványkodásról" szóló történeteket, azt gondolhatnánk, a lemez címe ezúttal valami keményet sejtet.

Elmarad azonban az a meglepetés, hogy valami kőkemény zúzást kapjunk a számokban, helyette viszont jön valami egészen más.

Már az első szám zenéjében és szövegében is arról szól, hogy nem kell izgulni, a rossz dolgok elmúlnak, új nap virrad, és minden teljesen rendben lesz. Ez pedig az a szlogen, ami a leginkább jellemzi a lemezt.

Mindjárt a következő szám annyira pozitív, hogy a kereskedelmi rádiók hülyére játszanák, ha nyár lenne -bár valószínűleg így is ez lesz, csak akkor aktuálisabb volna a hangzás.

A továbbiakban is van még az első kettőhöz hasonló lazítós szám, amiből sugárzik a "minden rendben van" életérzés, mint például a Mint hal a vízben.