Marianne Faithfull meggyógyult, és tavasszal Budapestre jön

Vágólapra másolva!
Teljesen felgyógyult a korábban mellrákkal diagnosztizált énekesnő, Marianne Faithfull. Az 59 éves Faithfull betegsége miatt elhalasztotta idei világkörüli turnéját, melyet jövőre éppen Budapesten indít újra.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő szóvivője hétfőn közölte a hírt, így azt is, hogy a rendkívül gyorsan meggyógyuló Faithfull jövő tavaszra tette át az idén ősszel elhalasztott világkörüli turnéját.

A hatvanas években Mick Jagger barátnőjeként híressé vált Faithfullnál még idejében diagnosztizálták a rákot, és ő maga "rendkívüli tapasztalatokat" szerzett betegsége alatt: "Rendkívüli élmény volt ez az időszak, és sok szempontból pozitív" - fogalmazott közleményében Faithfull. "Korábban nem tudtam, hogy ennyi valódi barátom van."

Az énekesnő sajtósa szerint az orvosok hamar megállapították a betegséget, és Faithfull gyógyulása várhatóan gyors és teljes lesz.

Marianne Faithfullt a Rolling Stones menedzsere, Andrew Loog Oldham fedezte fel még a hatvanas években, és akkor kezdte meg énekesnői karrierjét, melynek első slágerét Mick Jagger és Keith Richards írták As Tears Go By címmel. Jaggernek hosszabb ideig Faithfull a barátnője is volt. További slágereinek köszönhetően a korszak egyik legnépszerűbb énekesnője volt, és több filmszerepet is kapott, ám az évtized végén heroinfüggősége miatt eltűnt a színről.

1979-ben a punkos indíttatású Broken English című albummal tért vissza, és azóta megjelent lemezei révén igazi kultuszénekesnő lett, különösen az 1997-es, Kurt Weill előtt tisztelgő, 20th Century Blues című albumának volt sikeres a fogadtatása. Tavaly Faithfull egy válogatáslemezt jelentetett meg, és idei turnéja Budapestet is érintette volna, ám természetesen a többivel együtt, a december 12-ére, a Művészetek Palotájába tervezett koncert is elmarad, tavasszal viszont az énekesnő kárpótolni fogja a magyar közönséget.