Madonna és Robbie Williams is lebőgött Koppenhágában

Vágólapra másolva!
Amerikaiak voltak a hősei az Music Television csütörtök este Koppenhágában megtartott European Music Awards díjkiosztó gálájának. Az este házigazdája, Justin Timberlake, valamint a Gnarls Barkey duó két-két trófeával térhet haza.
Vágólapra másolva!

Justin Timberlake elnyerte a legjobb férfi énekes díját, és ő kapta a legjobb popelőadónak járó trófeát. Ugyancsak két díjat szerzett a 13. díjkiosztón az amerikai Gnarls Barkley duó, amely a Crazy című daláért kapott díjat, és elnyerte a jövő hangja elnevezésű új díjat is.

A legjobb album díja a szintén amerikai Red Hot Chili Peppersé lett Stadium Arcadium című lemezéért (a zenekart egyébként négy kategóriában jelölték). A legjobb rockelőadó díját is tengerentúli csapat nyerte, a Killers.

A legjobb női előadói díj Christina Aguileráé, aki Madonnát, Nelly Furtadót, Shakirát és Beyoncét ütötte el a trófeától. Ritkán fordul elő, de ezúttal Madonna üres kézzel távozott a gáláról, pedig három jelölése is volt. Az R&B kategóriában a fiatal barbadosi énekesnő, Rihanna, a hiphop kategóriában pedig az e körökben már nevet szerző Kanye West kapta az European Music Awardst.

A legjobb együttes díja aztán végre európai előadónak jutott: a nyolcvanas évek sikercsapata, a közelmúltban Magyarországon is koncertező Depeche Mode vihette el a trófeát. Szintén brit nyertest, a Muse-t ünnepelhettek az alternatív előadók között. A Brit-szigetek legjobb előadójának némi meglepetésre nem az Arctic Monkeyst, hanem egy másik fiatal zenekart, a Kookst választották. A legjobb videót a szavazók szerint a Justice vs Simian We Are Your Friends című videója érdemelte ki.

A díjkiosztót - ahol Madonna mellett Robbie Williams sem nyert egy díjat sem - a dán főváros Bella Center Convention Hall elnevezésű arénájában rendezték háromezer néző-hallgató jelenlétében. Az épület előtt további tízezrek várták a fejleményeket.