Segélykoncert a P. Mobil volt tagjáért

Vágólapra másolva!
A hazai rock vezető együttesei és énekesei lépnek fel november 5-én azon a segélykoncerten, amellyel a hónapok óta súlyos beteg Zeffer Andrásnak, a Rock Band jelenlegi vezetőjének, és a P. Mobil volt tagjánk felgyógyulásához szeretnének hozzájárulni.
Vágólapra másolva!

A Petőfi Csarnok nyolcórásra tervezett koncertjén fellép - várhatóan az alábbi sorrendben - Sipos F. Tamás, Szabó Leslie, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, az Omen, a Hard, a Lord, a Bikini együttes, Sipos Péter (az Irigy Hónaljmirigy tagja), a Tankcsapda, a Zorall együttes, a Deák Bill Blues Band, Nagy Feró és a Beatrice, az Új Tunyogi Band, a Pandora,s Box és Varga Miklós.

Zeffer András akut leukémiás, betegségét júliusban diagnosztizálták. Azóta folyamatosan kórházi gyógykezelés alatt áll. Felesége, Zeffer Csilla az MTI-nek elmondta, hogy András három kemoterápiás kezelésen van túl. Ennek köszönhetően a beteg sejtek eltűntek a szervezetéből. A teljes gyógyuláshoz azonban csontvelő átültetésre van szüksége, amelyet várhatóan novemberben hajtanak végre, előtte több sugárkezelést kap. Zeffer András kedélyállapota a betegség ellenére általában jó, összességében bizakodó. A hét végén töltötte be 48. életévét. Bizakodása az orvosok szerint indokolt, hiszen szervezete erős, kitűnően reagált az eddigi kezelésekre. A teljes gyógyulás legalább egy évet vesz még igénybe.

A zenész a P. Mobil együttes tagja volt közel két évtizeden át, majd a Tunyogi Rock Bandben folytatta, a legutóbbi időkben pedig a The Rock Band vezetője, billentyűse és zeneszerzője. Az együttes két év alatt 4 CD-t, egy DVD-t készített és több mint kétszáz koncertet adott. Közvetlenül betegsége előtt került a boltokba az együttes unplugged-albuma. A betegség megállapítása óta a Rock Band szünetelteti a koncertezést. Az együttest a hazai rockmezőny rutinos tagjai alkotják: Závodi János szólógitáros, Kékesi László basszusgitáros, énekes, zeneszerző, Donászy Tibor dobos és Lukács Péter gitáros.