Megfogyatkozott a Duran Duran

Vágólapra másolva!
Kilépett az öt éve újjáalakult brit zenekarból a gitáros Andy Taylor, aki a Duran Duran amerikai turnéja közben hagyta ott a csapatot.
Vágólapra másolva!

A Duran Duran hivatalos közleményben jelentette be a gitáros távozását, és indokként a Taylor és a zenekar közötti kibékíthetetlen ellentétet nevezte meg. A feszültségek az együttes világ körüli turnéjának kellős közepén váltak elviselhetetlenné, és a jelenleg Amerikában koncertező zenekar egy session gitárossal pótolja majd Andy Taylort. Mindezt órákkal a Duran Duran chicagói koncertje előtt jelentették be.

Közös nyilatkozatukban a maradék négy tag (Simon Le Bon, Nick Rhodes, Roger Taylor és John Taylor) úgy fogalmazott, hogy valóságos "szakadék" keletkezett köztük és Andy Taylor között, ezért a további közös munka lehetetlenné vált. "Noha természetesen szomorúak és csalódottak vagyunk a történtek miatt, izgatottan várjuk a Duran Duran-sztori következő fejezetét" - fogalmazott a négy tag.

A hetvenes évek végén alakult birminghami zenekar 1981 és 1986 között igazi világsztárnak számított, világslágerek sorozatával és 70 milliónál is több eladott lemezzel. Amikor azonban az együttes népszerűsége hanyatlani kezdett, Roger Taylor dobos kivált a zenekarból, majd követte őt névrokona, a gitáros Andy Taylor is. Amikor 1988. december 6-án először hozzánk is ellátogattak, már csak három tag maradt a klasszikus felállásból: Simon LeBon, Nick Rhodes és John Taylor, míg végül a harmadik Taylor is kilépett 1997-ben. Három évvel később azonban visszatért, és 2001 májusában bejelentették a klasszikus felállású Duran Duran újjáalakulását.

Az öttagú zenekar eleinte turnézott, végül három évvel később új albumot is megjelentetett, Astronaut címmel. A lemezt követő világ körüli turné keretében tavaly június 8-án a Papp László Sportarénában, régi adósságát bepótolva a magyar közönség először láthatta a Durant leghíresebb felállásában, és könnyen lehet, hogy egyben utoljára is.