Kurt Cobain a legjobban kereső halott híresség

Vágólapra másolva!
A Nirvana 1994-ben elhunyt frontembere keresett a legjobban az elmúlt egy évben a halott hírességek közül, így megelőzte Elvist.
Vágólapra másolva!

A tekintélyes üzleti lap, a Forbes magazin elsősorban a világ leggazdagabb élő embereit tartalmazó listáival szerzett magának ismertséget, de emellett szokott készíteni más rangsorokat is, ezúttal a már nem élő hírességek kerültek sorra, közülük tizenhárom került a listára.

A felmérés meglepő eredményt hozott, hiszen a már nem élő híresség közül Kurt Cobain örökösei jártak a legjobban 2005 októbere és 2006 októbere között. A Nirvana volt zenésze annak köszönheti idei első helyét, hogy özvegye, Courtney Love eladott 25 százalék részesedést a Cobain-dalok jogaiból egy New York-i kiadónak. Kurt Cobain összesen 50 millió dollárt "keresett" az elmúlt évben.

A 2001 óta évente megjelenő listát idén első ízben nem Elvis Presley vezeti, mivel a 42 millió dolláros jövedelme csak a második helyre volt elég. A harmadik Charles Schulz, a Snoopyt és Charlie Brownt híressé tevő Peanuts képregények és rajzfilm alkotója lett: a 2000-ben elhunyt rajzoló 35 millió dollárt hozott az örököseinek egy év alatt.

A lista további helyezettjei között megtalálható még John Lennon a negyedik helyen, 24 millió dolláros jövedelemmel, mögötte pedig Albert Einstein következik 20 millióval: a tudós annak köszönheti mindezt, hogy a Walt Disney cég felhasználta jellegzetes imázsát. Egyébként még Johnny Cash, a több mint 40 éve halott Marilyn Monroe vagy éppen Ray Charles is megtalálható a listán.