Megvan a 21. század lánycsapata

Vágólapra másolva!
A 21. század eddig eltelt időszakának eredményei alapján az évtized eddigi legsikeresebb női előadója Nagy-Britanniában a Sugababes, amely maga mögé utasítja Britneyt és Madonnát is.
Vágólapra másolva!

A brit csajtriót a slágerlistákkal és lemezeladásokkal foglalkozó könyv, a British Hit Singles and Albums szerzői emelték piedesztálra, miután összesítésük szerint az új évezredből eltelt eddigi hat évben a Sugababesnek volt a legtöbb slágerlistára kerülő kislemeze a női előadók közül.

A trió hat éve alakult, és azóta 16 slágerrel is képviseltette magát a brit Top 40-ben. A sikerdalok sorozata még 2000 szeptemberében kezdődött a 6. helyig repülő Overload-dal, míg a Sugababes eddigi utolsó kislemeze, az egyébként csak 32. helyig felmászó FollowMe Home idén júniusban jelent meg. Közben az együttes négy alkalommal is megjárta a lista élét (Freak Like Me, Round Round, Hole In The Head, Push The Button), és ezek közül a legelső No.1 Freak Like Me-vel történelmet is írtak a lányok, hiszen ezzel 2002 májusában a Sugababes lett a legfiatalabb, csak lányokból álló listavezető együttes a szigetországban.

"A briteknél komoly hagyománya van a sikeres lánycsapatoknak" - mondta a könyv szerkesztője, David Roberts. "A Bananarama uralta a nyolcvanas éveket, a kilencvenes években a Spice Girls uralkodott, és ez az évtized pedig egyelőre a Sugababesé."

A Sugababes egyébként már két tagcserén is túl van. Először még 2001 végén Siobhan Donaghy távozott, hogy a helyét a volt Atomic Kitten-tag, Heidi Range vegye át, majd tavaly ősszel Mutya Buena hagyta ott az együttest, az ő utódja Amelle Berrabah lett, így Keisha Buchanan egyedül maradt az alapító tagok közül. A Sugababes egyébként a világ számos országában (elsősorban Európában, Ausztráliában és Új-Zélandon) is hasonlóan sikeres volt, és most első ízben jelenteti meg egy albumra összegyűjtve a kislemezeket, Overloaded címmel (a lemez november 13-án jelenik majd meg). Ez tehát lezár egy szakaszt a Sugababes pályafutásában, amely azonban folytatódik tovább, a következő stúdióalbum jövőre várható.