Telt házas Omega-koncert Berlinben

Vágólapra másolva!
Telt ház előtt, a tudósítások szerint "tomboló sikerrel" lépett fel Berlinben, a Tempodromban az Omega együttes a hétvégén.
Vágólapra másolva!

A zenekar, amelyet a plakátok Osteuropas Rock Band No. 1. (Kelet-Európa első számú rockzenekara) néven hirdettek, több mint kétórás koncertet adott a 3500 fős férőhelyű berlini Tempodromban. Az előző napokban az együttes tagjai huszonöt médiumnak, lapnak, rádiónak, televíziónak adtak interjút, és dedikáláson is részt vettek.

Az együttestől származó értesülés szerint a kiváló hangulatú koncert nyomán lehetőség nyílt arra, hogy az Omega jövőre - fennállásának 45. évfordulóján - több német nagyvárosban is fellépjen.

A berlini fellépéssel egyébként véget ért az Omega idei turnéprogramja. Jövőre a reprezentatív hazai koncerteken kívül várják a zenekart Lengyelországba, Hollandiába, Horvátországba, Svájcba, Bulgáriába, Romániába és Oroszországba is.

Az együttessel kapcsolatos hír, hogy az Omega Égi jel című albuma egy hónapja, vagyis megjelenése óta vezeti a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének hivatalos eladási listáját, és máris aranylemez. Várható, hogy karácsonyig az eladások elérhetik a platinalemezes határt is. A korong egyébként hamarosan megjelenik a környező országokban és Németországban is.