A tenger mélyén koncertezett Katie Melua

Vágólapra másolva!
Minden idők legmélyebb hangjait produkálta Katie Melua: 303 méter mélyen énekelt a tenger szintje alatt. A grúz származású brit énekesnő két koncertet is adott az Északi-tenger mélyén.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi idők egyik legsikeresebb énekesnőjének teljesítményét a Guinness Rekordok Könyve is elismeri, hiszen ennyivel a tengerszint alatt még nem zenélt senki. Ugyanilyen mélyen játszott Melua öttagú zenekara is. A koncert egy tengeri olajfúrótorony talapzatának legalján zajlott, kilenc percig tartott lefelé a lift, a közönség olaj- és földgázbányászokból állt. A rekordmély koncertet felvette a norvég tévé, és majd le is adja.

"Minden bizonnyal a legszürreálisabb koncert volt, amit valaha is adtam" - mesélte a nem mindennapi fellépés után Katie Melua. "A felkészülés olyan volt, mint egy katonai kiképzés. A zenekarral és a legénységgel együtt szigorú tréningen ismertették meg velem a biztonsági előírásokat, beleértve a menekülésünket a süllyedő pilótafülkéből, és a felfújható mentőcsónakkal való mentést is."

Katie Melua még gyerekkorában érkezett családjával Grúziából előbb Belfastba, majd később Londonba, ahol egy híres zeneiskolában képezte magát tovább. A kellemes, dzsessz és blues beütésű zenében utazó énekesnő első lemezével az ismeretlenségből előtörve vált rövid idő alatt sztárrá. A 2003 novemberében megjelent Call Off The Search hat hétig vezette is a brit lemezlistát, majd szerte Európában a legnépszerűbb kiadványok közé került, miközben a The Closest Thing To Crazy című kislemez is megjárta a slágerlisták csúcsát. Az album jókora csúszással megjelent végül nálunk is, és itt is sokan megszerették.

A második album, a Piece By Piece tavaly ősszel jelent meg, szintén nagy sikert aratva. Katie Melua eddig 5 milliónál is több albumot adott el világszerte, és 2003-ban, illetve 2004-ben is ő volt a legtöbb lemezt eladó énekesnő Nagy-Britanniában.