Vágólapra másolva!
A Beatles szinte mindent elért már, amit egy rockzenekar elérhet, de a Brit Királyi Posta bélyegein még nem szerepelt, egészen mostanáig.
Vágólapra másolva!

Új bélyegsorozaton jelenik meg a Beatles - jelentette be kedden a Royal Mail brit postavállalat. A hat bélyegből álló sorozaton a liverpooli csapat leghíresebb nagylemezeinek borítóin szereplő képek láthatók majd, így a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, az Abbey Road, a Revolver, a Rubber Soul, a Let it Be, vagy a With the Beatles című albumoké.

A brit posta szóvivője szerint az új Beatles-sorozat az egész világon rendkívül népszerű lesz majd a rajongók körében, és a tervek szerint 2007-től lesz majd kapható.

A tavalyi évig nem szerepelhettek a brit bélyegeken még élő, felismerhető személyek, kivéve a királyi család tagjait. Éppen ezért háborodott fel számos brit bélyeggyűjtő 1999-ben, amikor a Freddy Mercury emlékére kiadott bélyegen tisztán kivehető volt a néhai énekes mögött Roger Taylor, a Queen még élő dobosa is.

A Beatles tagjai közül ketten - Paul McCartney és Ringo Starr - még életben vannak, a korábbi szabályok szerint csak John Lennon és George Harrison szerepelhetne bélyegen.