Öt lány állt az OutKast útjába

Vágólapra másolva!
A Danity Kane nevű R&B csapat kezdett a tengerentúli albumlista élén, ahol a Top 10-be nem kevesebb, mint hét új belépő kezdett, köztük az OutKast, Paris Hilton és Kelis. Európában nyugodtabb hétnek lehettünk tanúi: Angliában és Németországban korábban listavezető előadók anyagai tértek vissza a csúcsra, idehaza továbbra is Rúzsa Magdi áll az élen.
Vágólapra másolva!

Ki lehet manapság akkora sztár Amerikában, hogy leszorítsa az élről Christina Aguilera lemezét és megakadályozza, hogy a nagyhírű rapduó, az OutKast az első helyen debütáljon? Nos, a helyes válasz: a Danity Kane! Az öt lány alkotta R&B csapat a múlt héten a Hot 100-on büszkélkedhetett a legmagasabb új belépő címmel, míg most ez a titulus az albumlista esetében egyet jelent a No. 1 pozícióval is. Karrierjük a Making the Band elnevezésű televíziós valóság show-ban kezdődött, melynek harmadik szériájában Diddy irányítása alatt állt össze a girlgroup. Nevüket a csapat egyik tagjának köszönhetik, aki szívesen rajzol különböző figurákat. Elmondása szerint éppen a stúdióban voltak, mikor Diddy többféle név gondolatával is eljátszott, mi lenne a legmegfelelőbb egy lánycsapatnak. Ő ekkor is épp rajzolt, mikor Puffy megkérdezte, hogy hívják a karaktert, és a válasz a Danity Kane volt. A rapper-producernek egyből megtetszett a név, amelyben szerinte minden benne van, ami a friss csapatot jellemzi. Az album producerei nem kisebb nevek voltak, mint Scott Storch (Mario, 50 Cent, Paris Hilton), Timbaland (Aaliyah, Justin Timberlake, Nelly Furtado) vagy Ryan Leslie (Cassie). Az első hellyel ez a Diddy irányítása alatt álló Bad Boy kiadó hetedik No. 1 albuma, miközben a Hot 100-on a lányoknak már három dala is szerepel. Korábban a Making the Band című sorozatban megismert csapatok közül az O-Town az ötödik, a Da Band pedig a második helyen nyitott.

Ezzel Big Boi és André 3000 duója, azaz az OutKast csak a második pozíciót tudta megszerezni az Idlewild című albumával, mely egyben az azonos címmel a mozilista kilencedik helyén nyitó filmjük zenei anyaga is. A legsikeresebb hiphopduó tagjai külön-külön már feltűntek a vásznon. Az extravagáns öltözékeiről is ismert Andrét a Be Cool (Csak lazán!) és a Four Brothers (Négy tesó) című filmekben láthattuk, míg Big Boi az atlantai rapper, T.I. ATL című mozijában szerepelt. Az utóbbi időkben több hír is napvilágot látott az OutKast feloszlásáról, amit a tagok teljes mértékben cáfolnak. Bizonyíték erre az új lemezen elhangzó Hollywood Divorce című dal is, melyben Snoop Dogg és Lil Wayne is feltűnik. Macy Gray, Sleepy Brown és Killer Mike a további közreműködők az albumon, melyről a Mighty "O" című szerzemény után a Morris Brown került fel a Hot 100-ra.

Christina Aguilera múlt heti listavezető albuma a harmadik helyre esett vissza. Az énekesnőt a mexikói Maná nevű rockcsapat követi Amar Es Combatir című lemezével a negyedik helyen. Bár a zenekarnak ez már a kilencedik stúdióalbuma, szélesebb körben Santana Supernatural című korongján való feltűnésükkel lettek ismetebbek, amin a Corazón Espinado című dalban voltak hallhatók. Az új anyagról elsőként a Labios Compartidos került a listákra, melyek közül a Billboard latin dalokat rangsoroló chartján egyből az első helyen debütált és azt hatodik hete vezeti is. A teljesen spanyol nyelvű albumok közül a Maná lemeze Shakira Fijación Oral Vol. 1 című korongjához hasonlóan a negyedik helyet érte el, emellett a hispánul éneklő duók és csapatok közül egy hét alatt a legtöbb lemezt adták el a Billboard eddigi történetében most megjelent korongjukból. A múlt héten az ötödik pozícióban kezdő The Cheetah Girls 2 filmzenealbum megőrizte helyét a listán, a héten két dal is felkerült róla a Hot 100-ra, melyek közül a Strut című szerzemény hatvanadikként egyben a legmagasabb új belépő is.

Forrás: www.danitykane.com

Danity Kane


A hatodik helyet szerezte meg a Hilton hotellánc örökösnője, Paris Hilton, ugyancsak Franciaország fővárosáról elnevezett bemutatkozó korongjával. A főként partykon és különböző erotikus tartalmú weboldalakon feltűnő híresség egyik nagy álma vált valóra ezzel a lemezzel. Paris korábban feltűnt valóságshow-ban, valamint a filmvásznon, így nem volt más hátra, mint a slágerlisták és a zene birodalma. Stars Are Blind című dala elég jól szerepelt a világ különböző pontjainak eladási listáin, míg néhány charton már következő dala, a Turn It Up is megtalálható.

A Top 10 három utolsó helyén szintén egy-egy új belépő korongot találunk. Nyolcadikként a richmondi Lamb of God nevű poszt-thrash metálcsapat Sacrament című anyaga nyitott. A banda szeptember és október folyamán olyan zenekarok társaságában turnézik a Gigantour elnevezésű rendezvényen, mint a Megadeth, az Opeth, az Arch Enemy és az Overkill. Albumukról a Redneck című dalhoz készült videoklip. A lista kilencedik helyén The Ultimate Luther Vandross címmel a tavaly elhunyt R&B énekes válogatáslemeze nyitott.

Forrás: Warner Music

Paris Hilton


Kelis Kelis Was HereMilkshakeBusta RhymesBritney SpearsCee-Lo Bossy Pat Green Cannonball Feels Just Like It Should

Az ötvenes mezőnyben két válogatás album kezdett. A negyvenedik pozícióban debütáló More Crazy Hits nevű kiadványon Crazy Frog brekeg el pár jól ismert slágert, míg nyolc hellyel alatta a Crunk Hits Vol. 2 című válogatáslemezen Lil Jon, Chamillionaire, Ice Cube és Paul Wall egy-egy dalát találjuk meg. A Razorlight új albuma a tengerentúl a száznyolcvanadik pozíciót tudta elcsípni.

Justin Timberlake megszerezte első szóló No. 1 sikerét a Hot 100-on. Miután SexyBack című dalából digitális formában 250,000 darabot adtak el, az egykori 'N Sync sztár a harmincegyedik helyről a No. 1 pozícióba ugrott. A dal producere az a Timbaland volt, aki kilenc héttel ezelőtt a Promiscuous című szerzeménnyel Nelly Furtadót is hozzásegítette első No. 1 sikeréhez. Justin egyébként egy pillanatra abban a klipben is látható volt.