Milliókat hagyott fogászánál az énekes

Vágólapra másolva!
Húsz évig nem járt fogorvosnál Shaun Ryder, a Happy Mondays énekese. A nemrég újra összeálló legendás brit zenekar frontemberének mindez tízezer fontjába (azaz több mint négymillió forintba) került.
Vágólapra másolva!

Az idén 44 éves Ryder az elmúlt húsz évben főként azzal volt elfoglalva, hogy tömérdek mennyiségű drogot és alkoholt fogyasszon, és közben mellesleg néhány évig az Egyesült Királyság egyik legnagyobb rocksztárja is volt. Mindenesetre fogorvoshoz nem ment el, és ennek most fizette meg az árát.

Idén ugyanis végre rászánta magát, hogy elmenjen fogorvoshoz, ahol kiderült, hogy valamennyi fogával kezdeni kell valamit, és egyhuzamban hat órát töltött a fogorvosi székben. "Shaun fogai a lehető legrosszabb állapotban vannak, mindegyik fogát vagy tömni, vagy helyettesíteni kellett" - mondta Lance Knight, akinek ez a megtisztelő feladat jutott.

"Nem szeretett fogorvoshoz járni régebben, de most többször is konzultáltunk vele, mielőtt bármit is csináltunk volna a fogaival. Egész jóban lettünk, úgyhogy kicsit 'baráti' volt a légkör számára, kevésbé találta félelmetesnek" - mesélte tovább a fogorvos. "Egyhuzamban hat órát kellett a fogorvosi székben ülnie, de jó páciensnek bizonyult, és a beavatkozás közben az MTV-t nézte."

Shaun Ryder a manchesteri Happy Mondays énekeseként vált ismertté a nyolcvanas évek végén, és az alternatív rockzenét és az elektronikus tánczenéket vegyítő "Madchester" irányzat egyik legnépszerűbb alakja lett. A mozgalomban fontos szerepet játszott a piacon akkor megjelent ecstasy, melyet többé-kevésbé nyíltan népszerűsített a Mondays is.

Az egyre komolyabb drogproblémákkal küzdő frontember a Happy Mondays 1992-es feloszlása után a Black Grape énekeseként folytatta, kezdetben hasonlóan nagy sikerekkel, de az évtized végére eltűnt a reflektorfényből. Azóta a Mondays kétszer is újraalakult, sőt, idén 14 év után új albumot is készített, de az anyagnak még nincs kiadója. Rydert leginkább a Gorillaz DARE című számából ismerheti a magyar közönség, és a dalhoz készült videóban is látható volt.