Tömegkatasztrófát okozhat Madonna Moszkvában

Vágólapra másolva!
Valóságos Madonna-lázban ég Moszkva, ahol a biztonságért felelős hatóságok már azon töprengenek, hogy áthelyezik az amerikai pop-díva  szeptember 11-re meghirdetett koncertjét a Lomonoszov Egyetemmel szemközti területről.
Vágólapra másolva!

A koncertre több mint negyedmillió jegyet adtak el, és Nyikolaj Kulikov, a város rendőrkapitánya egy sajtóértekezleten elmondta, egyenesen attól tart, hogy a koncert idején az egyetem ablakaiból kizuhannak a Madonna-rajongó diákok, mivel túlságosan kihajolhatnak a látványért.

Alternatívaként a Luzsnyiki-stadion jöhetne szóba, ám ott a koncert idején futballmeccset rendeznek, így a helyszín ügyében még nincs végleges döntés. Kulikov szerint a koncert maga nincs veszélyben, még annak ellenére sem, hogy pénteken tíz ember veszítette életét egy bombamerényletben a moszkvai piacon, ráadásul a szeptember 11-i dátum sem jó előjel: "Az élet megy tovább a robbantások ellenére is" - mondta az optimista rendőrkapitány.

Madonna a Confessions (Gyónások) című turné keretében lép fel Moszkvában. Bár az orosz ortodox egyház a hangverseny bojkottjára szólított föl, mivel szerinte Madonna "a keresztény jelképeket összekeveri saját szenvedélyeivel" - de felhívása, úgy tűnik, süket fülekre talált. Az eredetileg 1500 és 25 ezer rubel között árult jegyekért a feketepiacon ezekben a napokban már a százezer rubelt (821 ezer forint) is megadják.

Egyébként az énekesnő londoni koncertjeire is nagy volt az érdeklődés, mind a nyolc, augusztus elején tartott fellépésére elkeltek a jegyek a brit fővárosban. Ez összesen 86 ezer nézőt és több mint 22 millió dollár bevételt jelentett Madonnának, aki most éppen Németországban jár, legutóbb szerdán, Hamburgban lépett fel, a vallási vezetők tiltakozása ellenére.