Tagcserével újul meg a Kispál

Vágólapra másolva!
Zűrös körülmények között távozott a Kispál és a Borz amerikai dobosa, Michael Zwecker, aki a zenekar honlapján jelentette be a hírt. Közben az együttes eredeti felállásában hirdetett meg turnét Kispál Originál néven, és várhatóan lemez is lesz 2007-ben.
Vágólapra másolva!

A Kispál és a Borz rajongói a zenekar honlapján történt, meglepően éles hangvételű üzenetváltásból tudhatták meg, hogy távozik Michael Zwecker, aki 2002 óta dobol a pécsi együttesben. "Mivel sem a menedzsment, sem a zenekar a felkérésemre nem publikálta a hírt, ezennel közlöm, hogy augusztus 12 óta én, Michael Zwecker, nem vagyok a zenekar tagja" - írta augusztus 21-én az amerikai születésű dobos.

Ezt egy ugyanazon a napon kelt bejegyzésben Lovasi András is megerősítette, aki szerint már a tavalyi év végére megromlott a viszonyuk a dobossal. A zenész szerint az együttes feloszlása is felmerült, ám végül júniusban Kispál András gitárossal leültek, és "újra kitalálták" a zenekart. Ez többek között abban nyilvánul meg, hogy új dobost keresnek, illetve Leskovics "Lecsó" Gábor, az állandó vendéggitáros csak a csendes, ülős koncerteken játszik ezentúl. Azt Lovasi is elismerte, hogy a szakítás Zweckerrel "nem lett túl elegáns".

Ami a Kispál és a Borz jövőjét illeti, augusztus végén indul a Kispál Originál névre keresztelt turné, melyben a zenekar eredeti felállásban (Lovasi, Kispál és Bräutigam Gábor dobos) játszik dalokat az első négy albumról. A trió kiegészül még Ózdi Rezsővel, aki az első két évben volt az együttes basszusgitárosa. Ezt követően a "rendes" Kispál és a Borz novembertől újra koncertezni kezd, lesz csendes, ülős turné, majd tavasszal egy újabb klubturné, fesztiválfellépések és jövő ősszel, a zenekar megalakulásának 20. évfordulóján jubileumi koncert és új album is várható.

A közelmúltról szólva Lovasi elismerte, hogy "2004 végétől a zenekar kreatív energiái, lelkesedése eltűnni látszottak", és komolyan felmerült a feloszlás gondolata is, igaz, a leghamarabb a jubileumi koncert után. "Mindenesetre az év eleji tisztázó megbeszélésünkön azt mondtam, hogyha nem érzem azt, hogy a Kispál egy előremutató zenekar tud lenni, akkor úgyis feloszlunk 2007-ben, addig meg már kibírjuk egymást" - írta a Kispál énekes-dalszerzője, aki a zenekaron belüli konfliktusokat nem részletezte jobban, mivel "nem is tartozik a közönségre egy zenekar belső viszonyainak mikéntje".