Keane: turné helyett elvonókúra

Vágólapra másolva!
Három soron következő koncertjét és a küszöbönálló észak-amerikai turnéját is lemondta a Keane. A brit zenekar énekesét alkohol- és drogfüggőség miatt kell kezelni.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb új brit együttese, a Keane kénytelen elhalasztani koncertjeit, mivel frontemberét, Tom Chaplint egy klinikán kezelik alkohol- és drogproblémái miatt.

"Mivel egyre súlyosabb alkohol- és drogproblémákkal kell megbirkóznom, eljött az ideje, hogy orvosi segítséget kérjek, ha ki akarok lábalni ezekből" - írta az együttes blogjára a 27 éves énekes. "Borzasztóan el vagyok keseredve, amiért csalódást kell okoznom a rajongóinknak, de szeretnék rendbe jönni, hogy az év hátralevő részében még felléphessünk."

A trió amerikai turnéja szeptember 7-én indult volna Chicagóban, de már korábban is lemondott egy ibizai, dublini és edinburghi koncertet, akkor még Chaplin "kimerültségére" hivatkozva.

A Keane első lemeze a 2004-es év legsikeresebb brit debütálása volt, és néhány száz eladott lemez híján az év legnagyobb példányszámban elkelt albuma lett (a Scissor Sisters pipálta le végül). A Hopes and Fears nemzetközi szinten is befuttatta a leggyakrabban a Coldplayhez hasonlított triót, és világszerte 5 milliót adtak el belőle (ennek egyharmadát a briteknél).

Az együttes fülbemászó, könnyen fogyasztható popzenéjét a trió felállása tette különlegessé, hiszen a szokatlan dob, zongora, ének formációban zenélő Keane komplex hangzásával feledtette, hogy nincs gitár a zenéjében. A hangjában és külsejében egyaránt ártatlan kóristafiút idéző énekes, Tom Chaplin és két társa idén jelentette meg második lemezét, az Under The Iron Sea-t, amely a szigetországban a lista első helyén, Amerikában és a világ számos más országában pedig a Top 10-ben kezdett.