Miami és a Mercedes nagy hete

Vágólapra másolva!
Amerikában és Németországban egy-egy rapper vette át a vezetést a heti albumlistán Rick Ross és Jan Delay személyében, míg a briteknél és nálunk nem történt változás az élen. Az európai listákon még a Slayer új anyaga nyitott az élmezőnyben.
Vágólapra másolva!

Míg a múlt héten a hat nagylemezével már veteránnak számító rapper, DMX nem tudta leszorítani az első helyről a NOW! válogatásszéria jelenlegi darabját, addig a most debütáló albumával jelentkező Rick Ross egyből az első helyen kezdett. Az akár nehézsúlyú bokszolónak is beillő Miami illetőségű rímhányó Port of Miami című bemutatkozó lemezéből 187 ezer darab talált gazdára megjelenésének hetében. Míg tavaly főként Houston termelte ki magából a Billboard élmezőnyében kezdő rappereket (Mike Jones, Slim Thug, Paul Wall), most újra azon a városon volt a sor, ahol egykor Sonny Crockett és Ricardo Tubbs eredt a bűn nyomába. Rick Ross William Roberts néven látta meg a napvilágot, művésznevét egy Los Angeles-i drogbárótól kölcsönözte. Első csapata a múlt évtized derekán alakult Carol City Cartel néven. Az ezredforduló után már szólóban turnézott, miközben vendégművészként több dalban is hallható volt. A figyelem középpontjába Hustlin' című slágerével került, melynek kapcsán Diddy (Puff Daddy) megpróbálta leszerződtetni Bad Boy nevű kiadójához, míg Ja Rule és Ashanti otthona, a The Inc. is csábította, amely. Végül a csatát Jay-Z és a Def Jam nyerte egy többmillió dolláros szerződéssel. A fent említett dal a Hot 100-on az ötvennegyedik helyig jutott, míg a rapslágerek rangsorában egészen a hetedik helyig lépdelt felfelé. A hozzá készült remixben maga Jay-Z és Young Jeezy is rappel.

A második helyet a pennsylvaniai alternatív metálbanda, a Breaking Benjamin Phobia című harmadik korongja szerezte meg. A csapat első nagylemeze 2002-ben Saturate címmel jelent meg, amit két év múlva a We Are Not Alone követett. Erről a So Cold és Sooner or Later is felkerült a Hot 100-ra. A Benjamin Burnley vezette zenekar eddigi legnagyobb slágere azonban ezen a listán az új album első dala, a The Diary of Jane. Az összesen három hétig listavezető NOW! válogatáslemez huszonkettes sorszámmal ellátott darabja a harmadik helyre esett vissza.

Forrás: myspace.com

Breaking Benjamin


A következő három helyen csupa új jelzés korongot találunk, melyek közül az első az új R&B üdvöske, Cassie saját nevével fémjelzett debütáló lemeze. Az augusztus 26-án huszadik életévébe lépő énekesnő korábban modellkedett, mígnem édesanyja születésnapi ajándékként egy dal kért lányától. Az ajándék Ryan Leslie producer segítségével készült el Kiss Me címmel, ami később Tommy Mottola, a Sony egykori elnökének érdeklődését is felkeltette. Mariah Carey egykori férje lett a Cassandra Ventura néven született lány menedzsere, akinek egyik dalát - amely egyben bemutatkozó sikere is lett Me & U címmel - Diddy egy klubban hallotta és leszerződtette kiadójához. A dal meg sem állt a Hot 100 harmadik helyéig, ahol összesen négy hétig tartózkodott Nelly Furtado és a Gnarls Barkley mögött. A zenei csatornák által sugárzott videoklip mellett az interneten található egy korábban készült verzió, ahol Cassie-t fehérneműben is megcsodálhatjuk.

A rapperek, countryelőadók és alternatív bandák sorában a héten üdvözölhetjük az amerikai thrash metál egyik veterán zenekarát, az ötödik helyen ugyanis nem más nyitott új lemezével, mint a Slayer. Az 1982 óta zenélő csapatnak ez már a tizedik nagylemeze, amely Christ Illusion címmel jelent meg és újra Dave Lombardo hallható a dobok mögött. Ezenkívül érdemes megemlíteni, hogy a zenekarnak ez eddigi legjobb debütálása a Billboard albumlistáján. A Step Up című romantikus táncos filmet augusztus 11-től kezdték vetíteni a tengerentúlon, ahol 20 milliós bevétellel a mozilista második helyén nyitott. A Jenna Dewan és Channing Tatum főszereplésével készült mozi filmzenealbuma a hatodik helyet szerezte meg az első héten, és hallható rajta Chris Brow, Yung Joc és Kelis is, míg két dal már a Hot 100-ra is felkerült. Sean Paul és Keyshia Cole duettje a (When You Gonna) Give It Up to Me a hatodik a héten, míg Ciara Chamillionaire-rel közösen a Get Up című dallal a nyolcvanadik helyet cserélte fel a huszonegyedikre.

Forrás: myspace.com

Cassie


HellogoodbyeZombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs! Steve Holy Brand New Girlfriend OzzfestUnearth III: In the Eyes of Fire SelahBless the Broken Road Ani DiFranco Reprieve Dirty Pretty Things Waterloo to Anywhere

A Hot 100-ot továbbra is Fergie és a London Bridge vezeti, a legmagasabb új belépő pedig a Killers legújabb dala: a When You Were Young rögtön a huszonkilencedik helyen debütált a listán.