A kutyaugatás nem hallatszik az égig

Vágólapra másolva!
Amerikában karrierje során először nem az első helyen debütált a kutyabarát rapper, DMX legújabb korongjával. A szigetországban egy új előadó, James Morrison kezdett az élen. Németországban Semino Rossi, nálunk Rúzsa Magdolna uralma tűnik megdönthetetlennek.
Vágólapra másolva!

Az Államokban egy heti kihagyás után visszatért az első helyre a NOW That's What I Call Music! válogatásalbum huszonkettes sorszámú darabja. A lemezből mindössze néhány száz darabbal kelt el több, mint a yonkersi rapper, DMX legújabb hanghordozójából, de ezzel meg is szakadt az eredetileg Earl Simmons néven született előadó sikerszériája. Első öt nagylemezével ugyanis mindig a csúcson kezdett, amivel idáig ő az egyetlen előadó, akinek ez sikerült. Dark Man X első nagylemeze 1998 májusában debütált a Billboard lista élén, amit az év végén követett második korongja Flesh of My Flesh Blood of My Blood néven, szintén az első pozícióban. A következő év decemberében került a boltokba eddigi legsikeresebb munkája, a hatszoros platina ...And Then There Was X, ami természetesen egyből az élen kezdett.

A siker velejárójaként több akciófilmben is feltűnt, melyekben partnerei voltak a néhai Aaliyah (Öld meg Rómeót! - Romeo Must Die), Steven Seagal (Sebhelyek - Exit Wounds) és Jet Li (Bölcsőd lesz a koporsód - Cradle 2 the Grave). Időközben még két albuma is a Billboard lista élére került, de azóta a rapperről inkább csak rendőrségi jegyzőkönyvekben esett szó, melyek közt gyorshajtás, rendőrautóval való ütközés és repülőgépen tanúsított gorombáskodás is szerepel. Az új album megjelenése körül is adódtak bonyodalmak. A Def Jamtől a Sonyhoz való átszerződés és többször törölt megjelenési dátum után azonban Year of the Dog Again címmel végre a boltokba került a pitbull-rajongó rapper hatodik hanghordozója. A címben rejlő kutya éve háromszorosan is igaz lehet DMX-re, aki 1970-ben, a kínai asztrológia szerint a Kutya évében született, 2006 szintén a Kutya éve, míg maga X is nagy kutyabarát. Ennek bizonysága, hogy hátán viseli egyik leghűségesebb négylábújának tetovált portréját. Az albumon vendégművészként hallható többek között Jadakiss, Amerie és Busta Rhymes, akinek Touch It című dalának remix változatában DMX is rappelt.

A harmadik helyen szintén egy új belépő lemezzel találkozhatunk, amely a Kidz Bop című válogatásalbum tizedik darabja. Ez a széria annyiban különbözik a jelenleg első helyen álló NOW! sorozattól, hogy a pár hónappal ezelőtti slágereket nem eredetiben, hanem gyerekek által felénekelt verzióban hallhatjuk. A dalok közt ez esetben megtalálható a Bad Day (Daniel Powter), az SOS (Rihanna) és a Hung Up (Madonna) egy-egy újabb változata.

Az új albumok sora tovább folytatódik a listán a negyedik pozícióban, ahova a Stone Sour érkezett meg Come What(ever) May című második anyagával. A hard rock csapatot eredetileg 1992-ben alakította meg a Slipknot énekese Corey Taylor, de miután 1997-ben csatlakozott a maszkokat viselő metálcsapathoz, eredeti bandája szünetelt. Bemutatkozó anyaguk csak 2002-ben került kiadásra, míg az ezen hallható Bother című dalt csupán Corey Taylor nevével fémjelezve megtaláljuk a Spider-Man filmzenealbumán is. A 2004-es Slipknot album után most újra egy Stone Sour lemezen volt a sor. Az anyag rögzítése közben történt egy sajnálatos okok miatti tagcsere is, a dobos Joel Ekmant Roy Mayorga váltotta a bőrök mögött májusban. Joel beteg kisfia halála miatt hagyta el a zenekart. A csapat jelenleg a Korn és a Deftones társaságában lép fel a Family Values Tour keretében, a lemezről a rocklistákon való szereplés után a héten került a Hot 100-ra Through Glass című daluk. A múlt heti első helyezett LeToya albuma az ötödik pozícióba esett vissza.

Forrás: www.stonesour.com

Stone Sour


A Top 10-ben kezdett még John Ondrasik legújabb anyaga nyolcadikként. Az énekes-dalszövegíró Five for Fighting néven jelenteti meg lemezeit, Two Lights címmel immár a negyediket. Hasonlóan, mint Elton John, Billy Joel és Daniel Powter, John Ondrasik is zongorán játszva adja elő dalait. A Five for Fighting kifejezést a jéghokiban használják, amit elmondása szerint könnyebb megjegyezni, mint a nevét. Az 1997 óta zenélő művésznek a sikert a Superman (It's Not Easy) című dal hozta meg, ami a szeptember 11-i támadások egyik himnusza lett. A szerzeményt a The Concert for New York City című rendezvényen is előadta. Az új lemezről elsőként a The Riddle került fel a Hot 100-ra. A Nickelback és az All the Right Reasons is visszatért a Top 10-be, ami a Far Away és a Rockstar című dalaiknak egyaránt betudható. Előbbi az európai listákat már az év elején megjárta, jelenleg a Hot 100-on javított tizennégy helyezést, amivel a huszonkilencedik, ezalatt a Rockstar a Mainstream Rock listán kapaszkodik egyre feljebb.

A Top 20-ban nagy változás nem történt, mégis érdemes megemlíteni a Panic! At the Disco nevét. A Fever You Can't Sweat Out című anyaguk ugyan visszaesett a listán, azonban a héten a korong platinalemezzé érett. Az erről kimásolt I Write Sins Not Tragedies című felvétel először került a Hot 100 tízes mezőnyébe, emellett az augusztus 31-én megrendezésre kerülő MTV Video Music Awards-on is több kategóriában jelölték őket. A díjátadón a csapat egyszer biztosan a színpadra lép, hiszen fellépőként is hivatalosak az estre. A jelenleg a Nickelback társaságában turnézó Hinder a Lips of a Angel című dal sikerének kapcsán érkezett meg a huszadik helyre Extreme Behavior nevű korongjával.

Forrás: myspace.com/fiveforfighting

Five For Fighting


Az ötvenes mezőnyben mindössze egy új jelzésű album nyitott. A harminckilencedik pozícióban G. Love és a Lemonade került a listára. A G. Love & Special Sauce-ból ismert philadelphiai Garrett Dutton idén már hallható volt a Curious George filmzenealbumán Jack Johnson társaságában. A színész Jared Leto rockcsapata, a 30 Seconds to Mars közel egyéves albumával, melynek címe A Beautiful Lie ért el új csúcspozíciót a negyvenkettedik helyen. The Kill (Bury Me) című dalukat a Hot 100-on haramadik hete találhatjuk meg.

Nelly Furtado és Timbaland hat hét után adta át az első pozíciót ezen a listán a Black Eyed Peas énekesnőjének Fergie-nek, akinek London Bridge címen kiadott első önálló dala három hét alatt ért a csúcsra. Ezzel a pozícióval lepipálta mindkét korábbi csapata, a Wild Orchid és a Black Eyed Peas sikereit is. A legmagasabb új belépő az ötvenharmadik helyen a pankrátor Hulk Hogan immár tizennyolc éves lánya Brooke Hogan, aki a houstoni rapperrel, Paul Wallal és az About Us című szerzeménnyel került a listára.