A harmincas évekbe tér vissza az Outkast

Vágólapra másolva!
A világszerte rendkívül népszerű hiphop-duó augusztusban Idlewild címmel új albummal jelentkezik. André és Big Boi ezzel egy időben az azonos című filmmusicalben is szerepet vállalt.
Vágólapra másolva!

Az augusztus 22-én megjelenő album, a fiúk reményei szerint az újdonság méltó folytatása lesz az Outkast 2003-as, tízszeres platina dupla albumának (Speakerboxxx/The Love Below), amely a Hey Ya és a The Way You Move című slágereket is tartalmazta.

A Mighty O című, első kislemezen André 3000 és Big Boi hat év óta először szerepeltek együtt; korábban az Outkast Stankonia című tripla platinaalbumán rappeltek, énekeltek és zenéltek egyszerre. Az új, második single egy Big Boi-szóló, a Morris Brown, melynek producere pedig André 3000 volt.

Az előzetes hírek szerint a swing, a blues és hiphop régimódi keveredése jellemzi majd az Idlewild albumot, melyen biztosan megtaláljuk majd a következő dalokat: The Train, In Your Dreams és Idlewild Blue (Don't Chu Worry 'Bout Me).

Három nappal az új album augusztusi megjelenése után az Idlewild című film is bemutatásra kerül, mely az 1930-as években játszódik egy georgiai klubban, olyan sztárok előadásában, mint Patti LaBelle, Macy Gray, Ben Vereen, az Oscarra jelölt, Emmy-díjas Cicely Tyson, és természetesen Antwan "Big Boi" Patton és André "3000" Benjamin. A fiúk először szerepelnek ugyanabban a filmben, korábban külön-külön már láthattuk őket a mozivásznon: Big Boi az ATL-ben, André 3000 pedig a Csak lazán, valamint a Négy tesó című filmben tűnt fel. Az Idlewild-ban a fiúk örök barátokat alakítanak, André a klub zongoristáját, Big Boi pedig a klubvezetőt és fő fellépőt. A filmet Bryan Barber írta és rendezte, aki az Outkast legutóbbi videóit is jegyezte.

"Valószínűleg ez az első musical, amelyet úgy forgattak le, hogy a zene még nem volt kész" - mondta a Billboardnak Andre 3000. "Ez volt a legnagyobb tanulsága ennek az egésznek. Legközelebb a zenével kezdjük."