Aranylemezt ér a nagypofájú frontember

Vágólapra másolva!
Az anglo-svéd gitárzenekar Razorlight kezdett a szigetországi albumlista csúcsán második albumával, mialatt a lemezeladási mélyponthoz közelítő Amerikában és Magyarországon változatlan a No. 1 helyezett. A németeknél egy argentin származású slágerénekes debütált az első helyen.
Vágólapra másolva!

Az Államokban a múlt héthez hasonlóan nagyon kevés albumot értékesítettek, olyannyira, hogy ennél kevesebb hanghordozót utoljára 1994 januárjában adtak el egy hét alatt. Az utóbbi hetekben jellemző átlagosan 9 millió feletti eladást sem sikerült produkálni és csak egy album büszkélkedhet százezer feletti darabos fogyással. Ez a lemez a múlt héten is listavezető NOW That's What I Call Music! című válogatásszéria huszonkettes sorszámmal megjelent darabja, melyből 207 ezer talált gazdára, így az utóbbi hónapok legnagyobb slágereit tartalmazó korong két hét alatt elérte az aranylemez státuszt.

A második helyen nyitott és ezzel a hét legmagasabb új belépője címet, valamint karrierje eddigi legjobb helyezését is magáénak tudhatja a három testvérből álló Los Lonely Boys nevű trió. Henry, JoJo és Ringo Garza a rockzene elemeit vegyíti a blues, a soul és a country alapjaival. A tagok már fiatal korukban közel kerültek a zenéhez, hiszen édesapjuk a Falcones nevű csapat tagja volt, mely szintén testvérekből állt. Miután az apa szólókarrierbe kezdett a srácok háttérénekesként kísérték. A fiúk később hármasban folytatták a zenélést, első lemezüket Willie Nelson stúdiójában rögzítették, melynek legnagyobb slágere a Heaven című szerzemény lett, ezért a dalért 2005-ben egy Grammy-díjat is átvehettek. Ugyancsak a múlt évben hallhatók voltak Santana All That I Am című albumán az I Don't Wanna Lose Your Love című dalban közreműködőként, valamint felléptek a Rolling Stones társaságában is. Az új nagylemez első sikerdala a Diamonds néven ismertté vált szerzemény.

A harmadik pozícióban Rodney Atkins If You're Going Through Hell című második nagylemeze kezdett. Az előadó korongja a countrylistán egyből az első helyet szerezte meg. Előző lemeze Honesty címmel került a boltokba 2003-ban, ami közel sem volt még ilyen sikeres, még a Billboard 200-as mezőnyébe sem sikerült bekerülnie. Az új album első slágere az If You're Going Through Hell (Before the Devil Even Knows) a country dalok rangsorában szintén az előkelő harmadik pozícióban áll.

Forrás: www.loslonelyboys.com

Los Lonely Boys


A Top 10-ben több új jelzésű albumot nem találunk, Nelly Furtado nagylemezén kívül korábban megjelent korongok mozdultak felfelé a listán. A húsz legkelendőbb album között a Panic! At the Disco és a héten a Far Away-jel a Hot 100-ra kerülő Nickelback anyagai javították a legnagyobbat.

Az ötvenes mezőnyben mindössze két új album kezdett. A huszonötödik helyen a The Red Jumpsuit Apparatus nevű floridai emo/screamo rockzenekar debütált Don't You Fake It című nagylemezével. A Ronnie Winter vezette banda 2003-ban alakult, mostani lemezükről a Face Down című dal a héten a Hot 100-ra is felkerült. Végül a huszonkilencedik pozíciót szerezte meg Eric Church Sinners Like Me névvel megjelent első nagylemeze. A korong a countrylistán a hetedik pozícióban nyitott, míg How 'Bout You című szerzeménye jelenleg a country dalok rangsorában tizennegyedik helyét foglalja el. Az ötven legkelendőbb album közé Alan Jackson és T.I. nagylemezei tértek vissza.

Forrás: myspace.com/redjumpsuitapparatus

The Red Jumpsuit Apparatus


A Third Eye Blind együttes válogatásalbuma, az öt éve berobbanó Alien Ant Farm legújabb nagylemeze, valamint a Helmet legfrissebb hanghordozója csak a száz legjobban fogyó korong alatti helyeken tudott kezdeni. Nelly Furtado és Timbaland közös slágere a Promiscuous ötödik hete vezeti a Hot 100 listáját, ahol a legmagasabb új belépő Ashlee Simpson legújabb dala az Invisible a huszonnyolcadik helyen.