Legjobb dalait gyűjti egy lemezre az Oasis

Vágólapra másolva!
12 évvel azután, hogy első kislemeze feltűnt a brit listán, válogatást jelentet meg az egyik legsikeresebb brit zenekar. A nagy slágerek mellett néhány kevésbé ismert dal is lesz a lemezen.
Vágólapra másolva!

A Stop The Clocks címre keresztelt válogatáslemez november 20-án kerül a boltok polcaira, és 18 számot tartalmaz majd. A lemezen hallhatók lesznek az olyan nagy slágerek, mint a Wonderwall vagy a Supersonic, de lesznek B oldalas számok is, így például a zenekar által "minden idők legjobb B oldalas dalának" tartott Acquiesce (ez eredetileg a Some Might Say kislemezen jelent meg).

A világszerte 40 millió eladott lemeznél tartó Oasis eddig egy B oldalakat tartalmazó válogatásalbumot (The Masterplan címmel jelent meg) leszámítva nem adott ki best of lemezt, így most számos sláger közül válogathattak. "A dalokat maguk a tagok válogatták össze, és arra törekedtek, hogy az eddigi karriert leginkább jellemző számok kerüljenek fel a lemezre" - mondta az együttes szóvivője, aki arról is biztosította a rajongókat, hogy ez nem jelenti az Oasis feloszlását.

"Miután tíz hónapig turnéztak, az együttes most jól megérdemelt pihenését tölti, mielőtt új anyag megírásának fognának neki. Ami a lemezt illeti, ez nem a búcsút jelenti, hanem inkább a holtidő kitöltését: egy álomszerű tracklista, amely lehetőséget ad a világnak arra, hogy szembesüljön vele, milyen rengeteget tett hozzá az Oasis a rockandroll történetéhez" - indokolta az időzítést a szóvivő.