29 új dal Máté Pétertől

Vágólapra másolva!
Máté Péter végzetes infarktusa után 22 évvel, nagytakarítás közben előkerült egy kazetta, amelyre a fiatalon elhunyt énekes a halála előtti napon énekelt fel 29 új szerzeményt, és mostanáig senki sem tudott a létezéséről. A dalokat - melyeket az énekes csak zongorával kísért - a jövő héten már a nagyközönség is hallhatja, írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

1983-ban S. Nagy István dalszövegíró és Vargha Tamás zeneszerző 29 új dalt komponált a népszerű énekesnek, Máté Péternek, aki azonban néhány hónappal később váratlanul, infarktusban meghalt. Most Vargha Tamás egy költözködés előtti nagytakarítás közben, véletlenül találta meg azt a szalagot, amelyről kiderül, hogy a 37 évesen elhunyt énekes, a halála előtt mégis felénekelte a dalokat.

A zeneszerző már többször költözött, és most úgy döntött, hogy kiselejtezi a nála kallódó felvételeket, így akadt rá több mint két évtized elteltével a rejtett kincset tartalmazó kazettára. Most a nagyközönség számára teljesen ismeretlen dalokat - a felvételeket még Máté Péter özvegye sem hallotta - változatlanul, zenei kíséret és utólagos stúdiómunkák nélkül jelentetik meg lemezen.

Máté Péter 1947-ben született, és húszéves korában tűnt fel egy pol-beat fesztiválon A néger zongorista című dalával. A hatvanas évek végétől kezdve, haláláig az ország egyik legnépszerűbb énekese volt, számos slágerrel és eladott lemezzel, dalait a mai napig játsszák a rádiók. Sikerrel szerepelt több külföldi fesztiválon is, és musicalekben, zenés színdarabokban is részt vállalt, mint zeneszerző vagy hangszerelő. Hozzávetőlegesen 150 dal szerzője, és olyan slágerek fűződnek nevéhez, mint az Elmegyek, a Zene nélkül mit érek én, az Azért vannak a jóbarátok, vagy az Ez majdnem szerelem volt. 1984. szeptember 9-én, szívinfarktusban halt meg.