Tina Turner végzett James Bonddal

Vágólapra másolva!
Tina Turner nem akar több James Bond-dalt énekelni, a 66 éves énekesnő ugyanis szóvivője útján visszautasította, hogy elénekelje a 007-es ügynök legújabb kalandjairól készülő legújabb film, a Casino Royale egyik betétdalát.
Vágólapra másolva!

Pedig az egykor "rock-nagyinak" is becézett énekesnőnek egyik legutolsó világsikerét éppen az 1995-ben bemutatott James Bond-film, az Aranyszem (Golden Eye) zenei nyitánya jelentette. Egyes rosszmájú kritikusok szerint ez volt a film egyetlen igazán élvezhető része... Erre a hangulatra és a film díszleteire építette fel Tina akkori világturnéját, amelynek keretében egy évvel később Budapesten, a Népstadionban is fellépett. Most azonban, mint sajtóügynöke a La Repubblica című olasz napilapnak elmondta, az énekesnő napjait elsősorban megérdemelt pihenéssel tölti svájci villájában, az elmúlt egy évben semmilyen stúdiómunkát nem végzett, és "nincs is kedve hozzá."

A James Bond-filmek nem csupán a címszereplőknek biztosítottak világhírt Sean Connerytől Roger Moore-on át Pierce Brosnanig, hanem a benne elhangzó dalok előadóinak. A csúcstartó Shirley Bassey volt: a walesi születésű fekete énekesnő három filmben is, a Goldfinger-ben, a Gyémántok az örökkévalóságnak-ban (Diamonds Are Forever) és a Moonraker-ben csillogtatta meg szép mély hangját. Paul McCartney és a Wings az Élni és halni hagyni (Live And Let Die) főcímdalát adták elő, amely évtizedek óta állandó visszatérője a hajdani Beatles-csillag koncertjeinek. A nyolcvanas évek pop-sikercsapata, a Duran Duran is profitált Őfelsége Titkos Ügynökéből az 1985-ös View To Kill című dalával.