A Republic legnagyobb slágerei élőben

Vágólapra másolva!
Tíz év után újra koncertlemezzel jelentkezik az egyik legnépszerűbb magyar koncertzenekar, a Republic. Az együttes 19 régi és új dala hallható a CD-n, kiegészítve egy hatszámos ajándék DVD-vel. Hallgasd meg a Republic Győri kex című koncertlemezét július 11-én, kedd déltől másnap délig!
Vágólapra másolva!

Tavaly az 1 Magyarország 1 Mennyország című lemezzel ünnepelte 15 éves fennállását a Republic, amely ugyan már nem az ország vitathatatlanul legnépszerűbb rockzenekara, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt volt, de azért még mindig nagyon sokan kíváncsiak évi rendszerességgel megjelenő új albumaikra vagy éppen koncertjeikre.

Ez utóbbiak is még mindig sokakat mozgatnak meg országszerte, és egyre nőtt az igény egy új koncertlemezre a rajongók részéről, hiszen eddig pont tíz éve, Október 67 címmel jelent meg az egyetlen, mely egy kaposvári fellépést örökített meg.

A nyomásnak végül a zenekar nem tudott ellenállni, és ennek eredménye a Győri kex, amely egy tavaly decemberi koncertet örökít meg: akkor 4500 néző előtt lépett fel a Republic a Győri Egyetemi Sportcsarnokban. A koncerten természetesen felcsendült Cipőék összes nagy slágere, a Neked könnyű lehet-től a Repül a bálnáig (érdekes, hogy a talán legnagyobb sláger, a Szállj el, kismadár! viszont kimaradt). A CD-hez egy hatszámos ajándék DVD is társul.

A lemezen elhangzó dalok teljes listája:

1. Neked könnyű lehet
2. Ne meneküljek!
3. Nem kell félni
4. Sose ébressz fel, ha más dala szól
5. Születni kell...
6. Erdő közepében
7. Fényes utakon
8. Engedj közelebb
9. Játssz egy kicsit a tűzzel
10. Ezt a földet választottam
11. Könnyek helyett
12. Jó reggelt kívánok
13. Ha itt lennél velem
14. A 67-es út
15. Woodstock virágai
16. Tizenhat tonna fekete szén
17. Repül a bálna
18. Kék és narancssárga
19. Nem volt még soha így

Azoknak, akik még az igazán nagy slágerek idején kísérték figyelemmel a zenekar munkásságát, vélhetően akad jó pár ismeretlen szám a fentiek közül, bizonyítva, hogy a Republic nem ül a babérjain, hanem továbbra is halad tovább a megkezdett úton. A könnyen megjegyezhető refrénekre építő, dallamos rockzenéhez az évek folyamán egyre több népzenei beütés társult, így joggal mondhatja magáról, hogy sajátosan magyar rock, amit játszik. A szókimondó szövegek megmaradtak, társadalmi mondanivalóval felvértezve.