Nelly Furtado Amerikát is kipipálta

Vágólapra másolva!
Miután a kanadai énekesnő a múlt héten néhány európai ország listájának élén nyitott új albumával, most az Államokban is a csúcson kezdett. A kislemezek között az Atlanti-óceán két partján különböző dalai hódítanak. Angliában továbbra is a Keane, nálunk Rúzsa Magdolna korongja a legkelendőbb.
Vágólapra másolva!

Egy héttel az európai megjelenés után került a boltok polcaira Amerikában Nelly Furtado harmadik, Loose című nagylemeze. Az albumból 219 118 darab talált gazdára az első héten, amellyel könnyedén megszerezte az első helyet, hiszen a héten egyedül ez a lemez produkált százezer feletti eladást. Nelly nemcsak az albumlistán áll az első helyen, de a Hot 100-on a Timbalanddel közösen előadott Promiscuous című dal is a csúcsra ért. Míg az Államokban ezzel a dallal hódít, addig Angliában a Maneater áll a csúcspozícióban. Legutóbb efféle bravúr Ushernek sikerült, aki 2004-ben Angliában a Burn című dallal állt az élen, mialatt Amerikában már a Confessions Part II ért a csúcsra. További érdekesség, hogy idén két különböző nemű Nelly vezette már a Hot 100-ot, mivel az év elején a St. Louis-i rapper a Grillz című slágerrel uralta a listát. Következő dalként Amerikában nem a Maneater, hanem a Say It Right című szerzemény kerül a listákra, melyet augusztus elejétől kezdenek játszani a rádióadók. Az énekesnő albuma Kanadában is az első helyen debütált.

A második helyen indított a floridia Underoath nevű keresztény metálbanda ötödik, Define the Great Line című nagylemezével. A csapat még 1998-ban alakult, de azóta több tagcsere is lezajlott a zenekarban, így Spencer Chamberlain már a második frontemberük. A hattagú zenekar legújabb albumáról a Writing on the Walls-hoz készült videoklip, a Moving for the Sake of Motion című szerzeményük pedig a két héttel ezelőtt megjelent Vans Warped Tour '06 válogatásalbumon is hallható. A nyár folyamán ennek a turnénak a keretében lép fel a csapat.

A Dixie Chicks legújabb nagylemeze a múlt héten lépte át a platinastátuszt. A korong egy helyet csúszott a listán, míg az Angliában jelenleg listavezető Keane második, Under the Iron Sea című albuma a negyedik helyen debütált. Bemutatkozó lemezükkel a tengerentúl a negyvenötödik helyig jutottak. Az első kislemezdal itt is az Is It Any Wonder? című szerzemény, mely a héten kezdett a Hot 100 nyolcvanegyedik helyén. A múlt heti első helyezett Busta Rhymes és a The Big Bang az ötödik helyre esett vissza.

Light Poles and Pine Trees című harmadik albumával karrierje folyamán először került a Top 10-be a Field Mob nevű rapduó, amivel a hetedik helyen kezdtek. Smoke (Darion Crawford) és Shawn Jay (Shawn Johnson) a közelmúltban szerződtek Ludacris kiadójához, és ez meghozta a sikert. A lemezről kimásolt So What című dal Ciarával kiegészülve már a Hot 100 tizenkettedik helyén áll. A Gnarls Barkley első albuma újabb csúcspozícióba ért a nyolcadik helyen.

Forrás: www.underoath777.com

The Automatic


A Top 20-ban két új jelzésű lemez található, elsőként a tizenötödik helyen a chicagoi R&B énekes, Donell Jones legújabb anyaga, mely a Journey of a Gemini címet kapta. Jones karrierje kezdetén olyan előadóknak írt dalokat, mint Usher, majd 1996-ban kezdett szólókarrierbe, eddigi legnagyobb sikere a U Know What's Up című dal, melyben a TLC néhai tagja, Lisa "Left Eye" Lopes is közreműködött. Most megjelent, negyedik albumán hallható Jermaine Dupri és a Clipse nevű duó is. A tizenhetedik helyen az idei év egyik legsikeresebb új brit előadója, Corinne Bailey Rae indított bemutatkozó lemezével. A Panic! At the Disco újra visszatért a Top 20-ba bemutatkozó albumával, melyről most egy újabb hosszú című dal, a Lying Is the Most Fun a Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off a Billboard Pop listáján is megtalálható.

A Guster nevű rockcsapat karrierje legjobb helyezését érte el ötödik, Ganging Up on the Sun című nagylemezével, ami a huszonötödik helyen debütált. Az eredetileg trióként alakult banda lemezén most már teljes tagként vett részt Joe Pisapia, aki az előző korongon is közreműködött, és I Hope Tomorrow Is Like Today című felvételük a tavalyi év egyik legsikeresebb vígjátékának, a Ünneprontókünnepének (Wedding Crashers) a filmzenealbumán is feltűnt.

Forrás: EPA

Madonna turnén


Madonna nemrég kezdte világkörüli turnéját, ami mellé stílusosan most egy koncert DVD került a boltokba I'm Going to Tell You a Secret címmel. A kétórás filmet az énekesnő Re-Invention Tour elnevezésű koncertkörútján forgatták, a rendezést a svéd Jonas Akerlund végezte, aki már több klippet forgatott Madonnával (Ray of Light, Music, American Life). Mellette olyan neves előadónak készített videóklipeket mint a Roxette, a Prodigy, a Metallica és Robbie Williams. A DVD mellé egy live album is párosul, amely így a harmincharmadik helyen kezdett Amerikában.

A Cars című filmzenealbum mellé egy újabb autós mozi soundtrackje kvalifikálta magát a listán. A negyvenedik pozícióban debütált a Halálos iramban című trilógia Tokiói hajsza alcímet viselő részéhez készült lemez. A film új helyszínen, új színészekkel folytatódik, azonban az előző sikereket sem a mozikban, sem a slágerlistákon nem sikerült megismételnie. A tokiói helyszín miatt a lemezen olyan japán előadók is helyet kaptak, mint a Teriyaki Boyz nevű hip-hop csapat és a háromtagú lány rock and roll banda a 5.6.7.8's, akik a Kill Bill első részének filmzenealbumán is feltűntek. Rajtuk kívül hallható még a N.E.R.D. és Don Omar is.

A Hot 100 legmagasabb új belépője Paris Hilton Stars Are Blind című felvétele a tizennyolcadik helyen, mely egyben az év harmadik legjobb debütálása is Taylor Hicks és Ashley Parker Angel dalai után. A Hot 100 listájára a héten Janet Jackson is visszatért egy Nellyvel közös duettel, mely a Call on Me címet kapta.