Lil' Kim szabadlábon

Vágólapra másolva!
Letöltötte tízhónapos börtönbüntetését a Grammy-díjas rapperlány, Lil' Kim, akit a bíróság félrevezetése miatt csuktak le még tavaly.
Vágólapra másolva!

Az extravagáns megjelenéséről híres Lil' Kim ezúttal sima fehér ruhában sétált ki a philadelphiai szövetségi börtönből, testőrök által takarva a fotósok elől. "Fantasztikus újra otthon lenni" - mondta egy hétfő reggel kelt közleményben a rapper. "Köszönöm a rajongóimnak az összes levelet, amit nekem küldtek, és köszönöm a családomnak és barátaimnak is a tőlük kapott támogatást."

Lil' Kim (becses nevén Kimberly Denise Jones) saját magára húzta a vizes lepedőt, mikor 2003-ban egy két évvel korábbi lövöldözési ügy vizsgálata során háromszorosan hazudott az esküdtszék előtt, de mindemellett még egy összeesküvési vádat is a nyakába varrtak. A tavaly nyáron született ítélet szerint 366 napot kell eltöltenie rács mögött, plusz egy 50 000 dolláros pénzbírságot is köteles lesz megfizetni.

Az egész ügy kiindulópontja az a 2001-es lövöldözés volt, melyből a rapper amazon két ismerőse is kivette a részét. A hiphopcsapatok közötti rivalizálás ezen fejezetében fegyvert ragadott Suif Jackson, a lány korábbi bandájának egyik tagja, és Damion Butler, Lil' Kim egykori menedzsere. Akkor Kim úgy nyilatkozott, hogy előbbit nem ismeri fel, utóbbi pedig ott sem volt a kérdéses napon, de miután a bizonyítékok tükrében mindketten beismerték, hogy rálőttek a Capone-N-Noreaga rapcsapatra, nyilvánvalóvá vált a hamis tanúskodás.

Az idén 30 éves rapper tavaly szeptemberben kezdte meg büntetése letöltését, és még röviddel a kiszabott büntetés letöltése előtt szabadlábra helyezték. Ennek ügyvédje szerint az volt az oka, hogy Lil' Kim "elfogadta a felelősségét, és jó magaviseletet tanúsított" a börtönben.