Prince a legszexisebb vegetáriánus

Vágólapra másolva!
Nehéz manapság eligazodni a díjak világában, annyi van belőlük: 2001 óta minden évben kiosztják például A világ legszexisebb vegetáriániusa díjat - idén Prince-et illeti a megtisztelő cím. 
Vágólapra másolva!

A különös díjat a PETA nevű szervezet alapította, és minden évben ők is ítélik oda egy vegetáriánus hírességnek. A társaság teljes neve: People for the Ethical Treatment of Animals - ami körülbelül annyit tesz: emberek az állatokkal szembeni etikus bánásmódért. Könnyen kitalálható, hogy nemcsak a vegetarianizmus elterjesztését tűzték ki célul, ugyanígy segítik a menhelyeket, és küzdenek az állatkísérletek ellen is.

Az általuk alapított díj kiváló eszköz arra, hogy tevékenységükre szélesebb körben is felhívják a figyelmet: már a nevezések során is felmerül egy csomó sztár neve, akikről addig nem is tudtuk, hogy vegetáriánusok - az pedig köztudott, hogy az emberek szívesen utánozzák bálványukat. Ezt a logikát követve, a szervezet díjának elnyeréséért a bálványnak természetesen nem elég pusztán lemondania a húsevésről, különböző fórumokon hirdetnie is kell a vegetáriánus életmódot.

A szervezet díját - mint a bálokon - mindig párban nyerik, egy férfi és egy nő. Prince többek között 1999-es, Rave Un2 the Joy Fantastic című lemezén is a PETA-nak tetsző gondolatokat tárt a közönség elé: a gyapjúipar borzalmairól elmélkedett, majd Gandhi egyik gondolatával zárta lemezét, mely szerint egy bárány élete semmivel sem értéktelenebb egy emberénél.

A női szavazás során Natalie Portman és a Született feleségek-ben Edie-t játszó Nicollette Sheridan neve is felmerült, de Prince párja végül a Veronica Mars című tévésorozat sztárja, Kristen Bell lett. A férfiak közti versenyben előkelő helyet szerzett az INXS újdonsült frontembere, J. D. Fortune és a Johnny Cash életéről készült filmben énektudását is megmutató Joaquin Phoenix is.