Vágólapra másolva!
A Rolling Stones szóvivője pénteken cáfolta azokat a híreket, melyek szerint Keith Richardson agyműtétet kellene végrehajtani.
Vágólapra másolva!

Egyes lapértesülések szerint ugyanis a vártnál súlyosabb következményei lettek annak, hogy a Rolling Stones gitárosa a Fidzsi-szigeteken leesett egy pálmafáról, és a vizsgálatok enyhébb agyvérzést mutattak ki. Ezért meg kellett volna operálni, hogy lecsapolják a koponyájában keletkezett vérömlenyt.

A hírek szárnyra keltét követően két napig hallgatott a zenekar, most viszont a szóvivője, Fran Curtis azt nyilatkozta, hogy nincs szükség műtétre. "Jól érzi magát, és jó a közérzete is" - mondta Richardsról a szóvivőnő, aki szerint a Stones európai turnéja az eredeti terveknek megfelelően indul majd május 27-én Barcelonában. Azt viszont még nem tudta megmondani, hogy a 62 éves zenész mikor hagyhatja el Új-Zélandot, ahol a baleset után egy aucklandi kórházban ápolták.

A bizarr baleset még a múlt hét végén történt, amikor is Richards és a Stones másik gitárosa, Ronnie Wood kókuszdióért másztak fel egy pálmafára a Fidzsi-szigeteken található, Wakaya Club nevű luxusüdülőhelyen, ám Richards elvesztette az egyensúlyát, és a földre esett. Az első jelentések szerint a gitáros csak könnyebb zúzódásokat szenvedett, és ezért hamar kiengedték a kórházból. A hedonista életmódjáról hírhedt Richardsról egyébként már több orvos is úgy nyilatkozott korábban: "biológiai csoda", hogy ilyen önpusztító életmód ellenére megérte ezt a kort.